Σάββατο 3 Ιουλίου 2010

AYTO TO ΚΑΡΠΟΥΖΙ ΔΕΝ ΗΤΑΝ ΚΟΛΟΚΥΘΙ…


Να μη βλέπουμε όμως όλο μαύρα τα πράγματα της πόλης και να κρίνουμε μόνο από την επιφάνεια και τον καιρό, σας αφιερώνω για το αποψινό Σαββατόβραδο την πιο όμορφη, πιο ζουμερή, πιο γλυκιά και πιο καλοκαιρινή φωτογραφία που μπόρεσα να κάνω σήμερα το μεσημέρι στη λαϊκή της Καλλιδρομίου.

Με την υποσημείωση βεβαίως ότι για ορισμένα πράγματα στη ζωή μας πρέπει να βάζουμε το μαχαίρι βαθιά, ως την καρδιά γιατί αλλιώς συνέχεια θα παραπονιόμαστε ότι το καρπούζι που διαλέξαμε ήταν ένα ωραίο κολοκύθι. Κι ακόμη, ότι το καρπούζι δεν το καταλαβαίνουμε αν είναι καλό με το χάιδεμα με τα ακροδάκτυλα, αλλά θέλει που και που και καμιά γερή σφαλιάρα ν’ ακουστεί ο κούφιος ήχος από το εσωτερικό του που δηλώνει πως είναι ώριμο.

Κι αν για κάποιους λόγους δεν σας πάει να αρχίσετε να βαράτε ένα καρπούζι στη μέση του δρόμου, μη διστάσετε να πείτε να το κάνει για λογαριασμό σας ο μανάβης. Θα του αρέσει και θα κάνει και ανέξοδη διαφήμιση με τη σκηνή και την πλάκα που θα ακολουθήσει. Εξάλλου, όπως έχουν έρθει τα πράγματα και οι τιμές έχουν πέσει αρκετά ακόμη και στη λαϊκή της Καλλιδρομίου, κανένας από τους μανάβηδες όπως κατάλαβα σήμερα δεν θέλει να χάνει πελάτη γιατί που να ξαναφορτώνει σαββατιάτικα τόσο εμπόρευμα.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου