Τετάρτη 5 Ιανουαρίου 2011

Ο ΒΡΑΧΟΣ ΤΟΥ «ΚΑΒΑΛΛΑΡΗ»…


Δεν ξέρω πώς να χαρακτηρίσω τούτο το μνημείο της φύσης που είδα χθες στο ιστορικό χωριό Άγιος Θωμάς του Μονοφατσίου (Ηράκλειο) και αρκούμαι απλά στη λέξη θαύμα!!!

Και όντως πρόκειται για θαύμα καθώς ένας τεράστιος βράχος να ισορροπεί πάνω σε ένα άλλο στην κορυφή του χωριού και από κάτω τους να απλώνονται τα σπίτια, παλιά και καινούργια. Οι ντόπιοι λένε το βράχο «Ο καβαλάρης» και το συνδέουν με τον άγιο Γεώργιο τον καβαλάρη που η εκκλησία του βρίσκεται στο παρακείμενο νεκροταφείο με την καλύτερη θέα σε ολόκληρη την ενδοχώρα της Κρήτης. Οι ειδικοί από την πλευρά τους λένε πως μπορεί κάποια μέρα ο «καβαλάρης» βράχος να ξεκολλήσει από τη θέση που είναι και να κυλίσει πάνω στα σπίτια του χωριού και να προκαλέσει καταστροφές.

Οι προειδοποιήσεις τους ουδόλως φαίνεται να επηρεάζουν τη ζωή των κατοίκων οι οποίοι συνεχίζουν να ζουν στη σκιά του και να τον καμαρώνουν όπως οι πρόγονοί τους εδώ και μερικές δεκάδες αιώνες που και από τον ουρανό που βρίσκονται τώρα βαρέθηκαν κι αυτοί να περιμένουν να δουν πότε θα κυλίσει ο βράχος και θα καταστρέψει το χωριό τους…

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου