Τρίτη 5 Απριλίου 2011

ΣΤΗΝ ΠΑΡΑΛΙΑ ΤΗΣ ΟΜΟΝΟΙΑΣ…


Αν βλέπατε προχθές την Πρωταπριλιά τη φωτογραφία της σημερινής ανάρτησης, σίγουρα θα περνούσε από το μυαλό σας πως επρόκειτο για ένα τρικ ή κάποιο θαύμα του photoshop που έγινε για να αλλάξει κάπως πως το καλύτερο η εικόνα της Αθήνας και η ζωή των κατοίκων αυτής της καταδικασμένης πόλης.

Φυσικά και η φωτογραφία παραπέμπει σε άλλες στιγμές, του καύσωνα κυρίως, που αρκετοί ορμάνε στα σιντριβάνια να δροσιστούν αλλά κάτι τέτοιο θα ήταν αδιανόητο στην πλατεία Ομονοίας όπου ούτε στο έργο του Ζογγολόπουλου που υποτίθεται θα κινούνταν με νερό φρόντισαν οι αρμόδιοι να βάλουν το δίκτυο να τρέξει. Πιθανόν το έκαναν να μην βρέχονται αυτοί, Έλληνες και αλλοδαποί που δίνουν το ραντεβού τους ή σκοτώνουν την ώρα τους στην τσιμεντένια αλάνα που είναι αυτή η κεντρική πλατεία της πόλης.

Όπως και να έχει πάντως το ζήτημα, η εικόνα καλοκαιρινής παραλίας που παρουσιάζει αυτή τη στιγμή η πλατεία Ομονοίας δεν είναι καμιά οφθαλμαπάτη ούτε καμιά κίνηση εντυπωσιασμού από πλευράς δημοτικής αρχής προς τους δημότες της Αθήνας, αλλά κάποιο χάπενινγκ που οργάνωσε κάποια εταιρία προβολής ή σκηνές από μια ταινία που φτιάχνει κάποιος ευφάνταστος σκηνοθέτης.

Μια εικόνα που έρχεται σε πλήρη αντίθεση με την πορεία διαμαρτυρίας που κάνουν την ίδια στιγμή οι εργαζόμενοι στην Τοπική Αυτοδιοίκηση και τα επεισόδια που δυστυχώς δεν λείπουν από καμιά τέτοια περίπτωση…

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου