Δευτέρα 9 Μαΐου 2011

ΜΙΑ ΩΡΑΙΑ ΒΡΑΔΙΑ ΣΤΗ ΛΑΓΚΑΔΑ...


Μόλις πατήσαμε το πόδι μας στην Αθήνα σήμερα από την Αμοργό, να μας πάλι με τη Γωγώ στο μεγάλο πλοίο για την Κρήτη για να οργανώσουμε, μετά το κλείσιμο του βιβλίου για τον Ασφοντυλίτη, το καλοκαίρι και τις δουλειές που πρέπει να γίνουν στο μεγάλο νησί και προβλέπονται αρκετά ενδιαφέρουσες.



Αν και η υπόθεση Αμοργός δεν πρόκειται να κλείσει ποτέ για μένα γιατί μετά από τόσες επισκέψεις την αισθάνομαι πλέον σαν αληθινή μου πατρίδα θα ήθελα εντούτοις να γράψω λίγες λέξεις για την όμορφη βραδιά που περάσαμε προχθές στο καφενείο του Αντώνη Ρούσσου, στη λόντζα της Λαγκάδας που φέρει το ωραίο όνομα «Έρωντας... και μέλι».



Εκεί λοιπόν με αφορμή τα γυρίσματα που έκανε ο Γιώργος Μελίτης για τη σειρά της ΕΤ3 «Ο τόπος και τα τραγούδια του» με τον σκηνοθέτη Μανώλη Ζανδέ και τους άλλους συναδέλφους που προβάλλεται κάθε Κυριακή μεσημέρι στις 12 και σας συνιστώ να μην τη χάσετε όταν έρθει η ώρα του, απολαύσαμε μια ωραία βραδιά με ωραία αμοριανά τραγούδια και χορό.



Οι μουσικοί που συμμετείχαν ήταν ο Μάρκος Γαβράς (βιολί τραγούδι), ο Βαγγέλης Δεσποτίδης (τραγούδι), ο Αργύρης Ψαθάς (σαντούρι) και χόρεψαν πολλοί Λαγκαδιανοί, όπως ο δήμαρχος Νικήτας Ρούσσος, ο Φάνης Ρούσσος, ο αειθαλής Νικήτας Πορτοκάλης, ο Μιχάλης Κωβαίος, ο Γιάννης Συνοδινός και οι κυρίες Πόπη Κωβαίου, Σοφία Βλαβιανού και Σοφία Κωβαίου.



Έτσι λίγο πολύ αποχαιρετήσαμε την πασχαλιάτικη Αμοργό και ευχόμαστε του χρόνου να είμαστε πάλι εκεί να το γιορτάσουμε με τον τρόπο που ξέρουν μόνο στην Αμοργό.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου