Κυριακή 29 Μαΐου 2011

Ο ΚΟΣΜΟΣ ΑΛΛΑΖΕΙ ΣΤΟ ΣΥΝΤΑΓΜΑ Δ’



Δεν τελειώνει εύκολα με το «ρεπορτάζ» για τη χθεσινή μέρα και νύχτα στο Σύνταγμα καθώς κάθε άνθρωπος που έρχεται εκεί και κάθε στιγμή που περνάει, είναι ένα γεγονός που θέλει την δική του προσέγγιση και τον ανάλογο σχολιασμό – από την πλευρά βεβαίως που βλέπει ο καθένας μας τα πράγματα και φυσικά, το στόχο που έχουν οι πληροφορίες που μοιράζει.

Υπάρχουν ένα σωρό πράγματα λοιπόν που προσελκύουν την δική μου προσοχή αλλά και όλων των άλλων ανθρώπων που γυρίζουν την πλατεία με μια φωτογραφική μηχανή ή άλλο εργαλείο και αναζητούν το «θέμα» που θα τους εντυπωσιάσει ή απλά θα τους αρέσει και θα το κρατήσουν να τους θυμίζει την ημέρα. Καθένας είναι ελεύθερος να κάνει ότι θέλει.

Εκείνο όμως που είναι δύσκολο να αποτυπωθεί και να περάσει είτε μέσω μιας απλής φωτογραφίας είτε κάποιου σχολίου, είναι ο τρόπος που λειτουργεί η συνέλευση των «αγανακτισμένων» και η προσοχή με την οποία που δουλεύουν όλοι εκεί. Και γι’ αυτό σας προτείνω να το ζήσετε απόψε από κοντά να το δείτε με τα μάτια σας γιατί όσα και να σας πω εγώ ή να σας παρουσιάσω, θα είναι μέσα ένα προσωπικό φίλτρο από το οποίο συνηθίζω να περνάω αυτά που ασχολούμαι και δεν θέλω να μπούμε σε διαλόγους για το άλφα ή το βήτα που ο καθένας το βλέπει με τη δική του ματιά και αναλόγως το ερμηνεύει γιατί απλά θα χάσουμε το χρόνο μας και θα χαλάσουμε τις καρδιές μας…

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου