Δευτέρα 30 Μαΐου 2011

ΕΝΑΣ ΣΚΕΛΕΤΟΣ ΣΤΟ ΣΥΝΤΑΓΜΑ…



Κάποιος από τους ιδιόφυείς συμπολίτες μας έστησε χθες στην Αμαλίας, απέναντι ακριβώς από τη Βουλή, με τα σίδερα μιας σκηνής μια συναρμολογούμενη εγκατάσταση από την οποία κρέμονταν ένας πλαστικός σκελετός πιθανόν να μας δείξει πως έτσι θα καταντήσουμε αν συνεχίσουμε να έχουμε στο σβέρκο μας αυτούς τους ανάξιους πολιτικούς ή ότι μας κυβερνούν διάφορα ζόμπι που μοιάζουν με σκελετούς.

Η περίπτωσή του μου κίνησε το ενδιαφέρον και κάθισα όσο μπορούσα βέβαια γιατί με έσπρωχνε το πλήθος κοντά να παρατηρώ τις αντιδράσεις των ανθρώπων σαν έβλεπαν το σκελετό. Τίποτα, σαν να ήξεραν πως είναι ψεύτικος δεν του έδιναν εκείνη τη στιγμή σημασία, ούτε διάβαζαν την αλλοπρόσαλλη μπροσούρα – μανιφέστο που είχε γράψει. Πρόσεξα όμως πως πολλοί μόλις τον προσπερνούσαν έστρεφαν και λίγο στα κρυφά με το κινητό τους ή τη φωτογραφική μηχανή τους το «έπαιρναν» φωτογραφία, πιθανόν για να μελετήσουν το θέμα αργότερα με άνεση μακριά από το συνωστισμό.

Πέρα απ’ αυτά με εντυπωσίασε το κουράγιο αυτού του ανθρώπου και η τεχνική να στήσει μια εγκατάσταση με ένα σκελετό στο κέντρο της Αθήνας και επειδή φαντάζομαι οποιαδήποτε άλλη ημέρα του χρόνου δεν θα τον άφηνε κανένας, βρήκε την ευκαιρία και εξέθεσε με τον μακάβριο αυτό τρόπο τις ιδέες του για τη ζωή και τους πολιτικούς…

ΑΘΗΝΑ, 30052011

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου