Δευτέρα 6 Ιουνίου 2011

ΤΟ ΚΑΙΝΟΥΡΓΙΟ ΓΙΑ ΤΑ ΠΑΙΔΙΑ…


Οι γονείς τους,  Γιάννης και Δήμητρα Ράπτη που έλκουν την καταγωγή τους από την Τριχωνίδα είχαν ανταποκριθεί από τις προηγούμενες ημέρες στο κάλεσμα των «αγανακτισμένων» στο Σύνταγμα και την Κυριακή έφεραν μαζί τους και τα παιδιά τους, την Πένυ 3.5 χρονών και τον Νικόλα μόλις 19 μηνών, για να πάρουν μια γεύση από το καινούργιο που γεννιέται στην πλατεία και να περάσουν ευχάριστα για λίγο εκεί.

Φυσικά για τα παιδιά, τα όσα γίνονται και ακούγονται γύρω από τις προεργασίες και τις συνελεύσεις της «άμεσης δημοκρατίας» που εξελίσσονται δίπλα από το συντριβάνι, ο ορυμαγδός από τις κατσαρόλες και τα συνθήματα μπροστά στη Βουλή και όλα όσα συμβαίνουν σε αυτό το τεράστιο χωνευτήρι ιδεών και ελπίδων, ούτε που τα ενδιαφέρει.

Τα ενδιέφερε και μάλιστα έδειξαν την επιδεξιότητά τους, στη ζωγραφική η Πέννυ και στον πηλό ο Νικόλας που σε μια άκρη της πλατείας που δεν βρήκαν μόνο ένα μεγάλο χώρο στρωμένο με μουσαμά και πάνω του χαρτιά και πολύχρωμα μολύβια, μπογιές πινέλα και άλλα εκπαιδευτικά υλικά, αλλά και άλλα παιδάκια που τους άρεσε να κάνουν το ίδιο καθώς και δασκάλες εικαστικών που είχαν προσφερθεί εθελοντικά να διδάξουν λίγα πράγματα.

Είναι ακριβώς αυτό που λείπει στη ζωή της Πέννυ και Νικόλα, ένας χώρος στην πλατεία της γειτονιάς τους για να μπορούν να παίζουν και να μαθαίνουν και το βρήκαν για λίγη ώρα έστω στην πλατεία, που αυτές τις μέρες γίνεται η αφετηρία για το καινούργιο στην Ελλάδα. Κι όσο μικρό κι αν φαίνεται στα μάτια των μεγάλων το κομμάτι του καινούργιου που γεννιέται και έζησαν χθες η Πέννυ και ο Νικόλας στο Σύνταγμα, στα ματάκια τους μπροστά ήταν σαν να άνοιγαν του κόσμου όλοι οι δρόμοι για ένα καλύτερο αύριο…

1 σχόλιο:

  1. Εμείς ώς γονείς οφείλουμε να ανταποκρίθουμε σε τέτοιες ειρηνικές συγκεντρώσεις για ένα καλύτερο μέλλον των παιδιών μας.
    Ελπίζουμε να βρεθούμε κάποια στιγμή στον Αγαλιανό!
    οι γονείς της Πένυς και Νικόλα Γιάννης - Αλεξάνδρα (οχι Δήμητρα)

    ΑπάντησηΔιαγραφή