Τετάρτη 8 Ιουνίου 2011

ΤΟ ΑΥΤΟΝΟΗΤΟ ΚΑΙ Ο «ΧΩΡΟΣ»..


Ε, τόσες μέρες πέρασαν χωρίς να φανεί κομματικό πανό στο Σύνταγμα και απορώ πως άντεξαν ορισμένοι που αυτού του είδους η προβολή είναι συνήθεια που δεν κόβεται με τίποτα γιατί επιβεβαιώνονται να βλέπουν την υπογραφή τους να ανεμίζει στον αέρα.

Έτσι χθες, κάποιοι λίγοι γνωστοί, οι οποίοι για προφανείς λόγους δεν θέλησαν να δηλώσουν ευθέως την κομματική τους ταυτότητα, ανέβασαν ένα πανό που ενώ έμοιαζε να δηλώνει το αυτονόητο: κατεβαίνοντας δηλαδή από τη Βουλή και περνώντας το σιντριβάνι ο «χώρος» με όποιο μάτι και να κοιτάζουμε όντως είναι όντως «αριστερά στην πλατεία», εμπεριείχε εντέχνως το δικό τους κάλεσμα στο τραπεζάκι με το έντυπο υλικό που έστησαν από κάτω.

Σε άλλες συνθήκες, το γεγονός αν δεν περιείχε το στοιχείο της πρόκλησης απέναντι στις αποφάσεις των συνελεύσεων που ζήτησαν να μη γίνει η πλατεία κομματικό παζάρι θα περνούσε απαρατήρητο, αλλά τι άλλο θα περιμέναμε από ανθρώπους που έχουν σκάσει καθώς βλέπουν πως γίνονται τόσα πράγματα χωρίς να έχουν βάλει κι αυτοί το χεράκι τους.

ΥΓ. Μετά από παρέμβαση των «Ψύχραιμων» της πλατείας το πανό κατέβηκε αλλά ο «διάλογος» που ακολούθησε νομίζω πως συνεχίζεται ακόμα και μπορεί να παραμέρισε για σήμερα τον άλλο που συνεχίζεται από την εποχή του Εμφυλίου και ακόμα παραπίσω…

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου