Σάββατο 9 Ιουλίου 2011

ΟΙ ΒΑΡΚΕΣ ΜΕ ΤΑ ΠΟΔΙΑ...


Γράφω ένα σωρό πράγματα για την Αμοργό και χτες το βράδυ, κάνοντας μια σούμα για αυτό το πολύχρονο έργο διαπίστωσα πως έχω ξεχάσει να πω δυο λόγια για την πιο όμορφη παρέα των Καταπόλων.


Πρόκειται για τις πολύχρωμες πάπιες που ζουν σε μια φωλιά κάτω από τα αρμυρίκια και αποτελούν τη πιο απρόοπτη και χαρούμενη συντροφιά του λιμανιού όλο το χρόνο και για τις οποίες, όλοι εκεί θεωρούν αυτονόητο πως είναι το ίδιο γνωστές με τον «Σκοπελίτη» για παράδειγμα ή άλλα ονομαστά σκάφη του νησιού.

Πράγματι αυτά τα συμπαθή πουλιά ζουν κοντά στο λιμάνι όλο το χρόνο και μόνο όταν λυσσομανά η θάλασσα δεν κολυμπάνε δίπλα από τα αραγμένα σκάφη και δεν ψάχνουν να βρουν τροφή μέσα στα νερά. Ιδιαίτερα όταν δεν έχει καθόλου κύμα, τότε αρμενίζουν σαν πραγματικές βάρκες βαθιά μέσα στον κόλπο και καμαρώνουν σαν μικρός στόλος που κάνει παρέλαση μπροστά στην προκυμαία.

Στην ουσία, σε αντίθεση με τις βάρκες, αυτές ούτε καν τις ενδιαφέρει ο καιρός γιατί μόλις δουν τη θάλασσα να αγριεύει το παίρνουν στα πόδια και όπου φύγει – φύγει, χώνονται στη φωλιά τους και γλιτώνουν ενώ οι βάρκες που οπωσδήποτε δεν έχουν πόδια να περπατήσουν, υπομένουν την κακοκαιρία δεμένες στο σχοινί τους και πολλές φορές το ξέσπασμα του καιρού αποβαίνει γι’ αυτές μοιραίο.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου