Τρίτη 30 Αυγούστου 2011

ΟΙ ΣΥΝΕΠΕΙΕΣ ΜΙΑΣ ΚΛΟΠΗΣ



Θα ήταν αφελές να ισχυριστώ ότι δεν γνωρίζω τι ακριβώς συμβαίνει στην πόλη με την ιδιαίτερα αυξημένη εγκληματικότητα από τους αλλοδαπούς προς Πατησίων και Αχαρνών μεριά αλλά δεν έλεγα μέχρι χθες να κοιτάω πρώτα το δρόμο πριν προχωρήσω, να αποφεύγω να πλησιάσω τον συνεπιβάτη μου στο τρόλει και το κυριότερο να ανοίγω την εξώπορτα της πολυκατοικίας που ζω χωρίς καμιά επιφύλαξη και να μπαίνω στο σπίτι μου χωρίς φόβο.

Τη στάση μου αυτή την πλήρωσα πολύ ακριβά τον τελευταίο καιρό με την κλοπή διαφόρων χρήσιμων και απαραίτητων σε μένα αντικειμένων και εργαλείων, όπως φωτογραφικές μηχανές, τηλέφωνα και άλλα σημαντικά ως προς το κόστος και τη σχέση με αυτά.

Εκείνο όμως που δεν περίμενα ποτέ και με έκανε να ξεχάσω εντελώς ότι μέχρι πρότινος ήξερα, ήταν η επίθεση που δεχθήκαμε χθες το βράδυ, μπαίνοντας στην είσοδο της πολυκατοικίας που μένω στην 3ης Σεπτεμβρίου και Κεφαλληνίας από δυο μαύρους καλοντυμένους μαύρους, οι οποίοι με την απειλή μαχαιριού, μας άρπαξαν μια τσάντα με σημαντικά αντικείμενα, χρήματα και εργαλεία και εξαφανίστηκαν τρέχοντας προς την μεριά του Αγίου Παντελεήμονα. Τους κυνήγησα λίγα μέτρα αλλά όπως έμαθα μετά από την Αστυνομία που ήρθε αμέσως, οι Σομαλοί τρέχουν σαν άλογα και δεν τους προλαβαίνει κανένας. Χώρια δε ότι σε περίπτωση αντίστασης, οι συνέπειες θα ήταν πολύ άσχημες, ενδεχομένως και μοιραίες για το θύμα της κλοπής.

Το περιεχόμενο της τσάντας ήταν πραγματικά πολύτιμο και αναντικατάστατο όπως καταλαβαίνετε αλλά εκείνο που έμεινε από την χθεσινή κλοπή των μαύρων σε βάρος μας είναι πια η επιφύλαξη απέναντι σε πολύ κόσμο και οπωσδήποτε η αλλαγή της μέχρι τώρα στάσης μου γιατί πέρα από την υλική ζημιά με έκαναν να αλλάξω ριζικά πια και τον τρόπο που τους έβλεπα στο δρόμο, στην γειτονιά, στο τρόλει, παντού όπου τους συναντώ…

ΣΗΜ. Η φωτογραφία με το περιστέρι να περπατάει πάνω από το πυρωμένο τζάμι που καλύπτει τα λείψανα της κοίτης του Ηριδανού στο Μοναστηράκι, ανασύρθηκε από ένα αρχείο που διασώθηκε σε άλλο δίσκο, ειδικά για την περίπτωση και ο συμβολισμός της είναι ελεύθερος.

1 σχόλιο: