Σάββατο 17 Σεπτεμβρίου 2011

Η ΜΟΥΣΙΚΗ ΟΜΟΡΦΑΙΝΕ ΤΟ ΜΟΥΣΕΙΟ



Το απογευματινό ραντεβού στο καφενείο του Μουσείου ήταν για το μοίρασμα βιβλίων που είχαν διοργανώσει οι φίλοι Book Rebels και για το οποίο θα γράψουν οι εκλεκτές κυρίες και συνάδελφοι που είχαν αυτή την ωραία πρωτοβουλία η οποία όπως άκουσα θα συνεχιστεί και σε άλλους χώρους της Αθήνας.

Από σύμπτωση πέστε, μπροστά από την είσοδο του Εθνικού Αρχαιολογικού Μουσείου η Λυρική Σκηνή είχε επίσης προγραμματίσει μια εκδήλωση για τη Μαρία Κάλλας και από νωρίς είχαν στηθεί τα μηχανήματα και είχαν απλώσει καθίσματα για τον κόσμο που θα έρχονταν ενώ πολλοί νέοι είχαν πιάσει κιόλας θέσεις στα ρείθρα των τμημάτων με το γκαζόν χωρίς κανένας να πατήσει τη φρεσκοκουρεμένη χλόη!

Εμείς κάτσαμε στα τραπεζάκια του καφενείου να πούμε και να κάνουμε τα δικά μας και από μακριά ακούγαμε τη συναυλία και με κλεφτές ματιές κοιτάγαμε τον κόσμο που ήρθε να απολαύσει τη μουσική και να πατήσει ελεύθερα την πλατεία του Μουσείου.

Λέω ελεύθερα, γιατί απ’ όσο είδα τις δυο – τρεις ώρες που έμεινα εκεί και έκανα μια βόλτα στα πέριξ, η μουσική έδιωξε μακριά την «πρέζα» και διέλυσε έστω γι’ αυτό το λίγο χρόνο το παζάρι της αθλιότητας που γίνεται όλο το εικοσιτετράωρο εκεί πέρα. Το γεγονός δεν πέρασε απαρατήρητο και από τους υπολοίπους και σαν να μάντευα τη σκέψη τους, όλοι εύχονταν να γίνεται μια ανάλογη εκδήλωση κάθε μέρα μέχρι να πάψει αυτό το κακό…

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου