Δευτέρα 19 Σεπτεμβρίου 2011

ΣΗΜΕΡΑ ΣΤΗΝ ΠΛΑΤΕΙΑ ΣΥΝΤΑΓΜΑΤΟΣ


Αν δεν κάνω λάθος, τούτες τις μέρες γκρεμίζεται ο κόσμος γύρω μας και διαλύεται αυτό που λέμε Δημόσιο με θύματα χιλιάδες ανθρώπους που εξαρτώνται απ’ αυτό το κατασκεύασμα του άθλιου πολιτικού προσωπικού που κυβέρνησε και κυβερνά ακόμα την Ελλάδα και δεν θα πάψει να την απομυζά ακόμα και μέσα στον τάφο της.


Γι’ αυτό περίμενα σήμερα, την ώρα μάλιστα που ο Βενιζέλος είχε τηλεδιάσκεψη με τους τροϊκανούς που ζητάνε όλο και περισσότερα εισπρακτικά μέτρα, να ήταν στο Σύνταγμα πολύς κόσμος για να διαμαρτυρηθεί όπως έκανε με δυναμικό τρόπο τον Μάη και τον Ιούνη. Τίποτα όμως, καμιά διακοσιαριά, άντε τριακοσιαριά άνθρωποι μαζεύτηκαν στο πεζοδρόμιο της Αμαλίας και άπλωσαν ένα πανό του κινήματος «Δεν πληρώνω» το οποίο κίνησε αμέσως το ενδιαφέρον της αστυνομίας. Ήρθαν δυο αστυνομικοί και ζήτησαν να το κατεβάσουν, δεν τους πέρασε και απομακρύνθηκαν πάλι. Ως την ώρα που έφυγα (21.40) το πανό ήταν εκεί αλλά δεν ξέρω τι μπορεί να γίνει αργότερα αφού στις γωνίες κλούβες γεμάτες περιμένουν.


Στην Κάτω Πλατεία, λίγος, απελπιστικά λίγος κόσμος έδειχνε ενδιαφέρον στους ομιλητές που προσπαθούσαν να αρθρώσουν ένα λόγο από μια πρόχειρη μικροφωνική εγκατάσταση. Περισσότεροι μπορώ να πω πως ήταν οι μαύροι και οι δικοί μας μικροπωλητές μαζί με τους τουρίστες που ψάχνουν ακόμα να βρούνε σημάδια της άμεσης δημοκρατίας στην πλατεία.




Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου