Τετάρτη 28 Σεπτεμβρίου 2011

ΠΟΙΟΣ ΜΑΣ ΒΛΕΠΕΙ ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΛΑΤΗ;



Έχετε όλοι ακούσει φαντάζομαι τη φράση: «αυτός έχει μάτια και από την πλάτη» ή κατά τα πιο λαϊκό «αυτός βλέπει και από τον κώλο του» που λίγο πολύ δηλώνει άνθρωπο έξυπνο, προσεκτικό, διορατικό και τέλος πάντων, άνθρωπο που ξέρει και βλέπει πολλά γύρω του.

Ξέρω και έχω γνωρίσει αρκετούς απ’ αυτούς τους ανθρώπους στη ζωή μου και αναλόγως της χρήσης που κάνουν με αυτό το χάρισμά τους, κάποιους τους εκτιμώ και τους συναναστρέφομαι ενώ κάποιους άλλους τους απεχθάνομαι ή με αφήνουν αδιάφορο. Τώρα, το να «έχει κάποιος μάτια και από την πλάτη» είναι κάτι που φαίνεται στις κινήσεις του και στην πρακτική και φυσικά δεν χρειάζεται να το έχει και κάπου γραμμένο.

Έτσι ήξερα μέχρι σήμερα το μεσημέρι, όταν περπατώντας στην θλιβερή Ομόνοια, πρόσεξα ξαφνικά από την πλάτη μιας κοπέλας που προχωρούσε μπροστά μου να με κοιτάζουν δυο τεράστια μαύρα μάτια και προς στιγμήν υπέθεσα πώς να που συναντώ κι εγώ επιτέλους κάποιον άνθρωπο με αυτό το ιδιαίτερο χάρισμα και πλησίασα με τη μηχανή έτοιμη.

Δεν ήταν όμως έτσι… Ένα κακότεχνο μάλιστα τατουάζ στην πλάτη της κοπέλας ήταν τα μεγάλα μάτια που με ξάφνιασαν. Απογοητεύτηκα γιατί έχασα την ευκαιρία να γνωρίσω μια τέτοια ειδική περίπτωση ανθρώπου αλλά είχα την ευκαιρία να βγάλω άλλα συμπεράσματα που με βοηθούν να καταλάβω τι μπορεί να έχουν κάποιοι άλλοι μέσα στο κεφάλι τους…



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου