Παρασκευή 30 Σεπτεμβρίου 2011

ΕΝΑ ΣΥΝΘΗΜΑ ΜΕ ΠΟΛΛΕΣ ΕΡΜΗΝΕΙΕΣ…



Δεν είχα χρόνο πολύ σήμερα να σεργιανίσω στην πόλη που ομολογώ ήταν ιδιαίτερα φωτεινή –σαν την τελευταία μέρα του Σεπτέμβρη- και οι άνθρωποι έδειχναν κάπως πιο ξέγνιαστοι και χαρούμενοι. Ακόμα και στα μαγαζιά του κέντρου είδα λίγη κίνηση και αυτό μου άρεσε πολύ, όπως πάλι μου άρεσε και μια απρόοπτη συνάντηση στα Σουβλάκια.

Το ότι έπνεε χθες στην πόλη ένα πιο αισιόδοξο αεράκι αυτό δεν εμπόδισε κάποιες ομάδας φοιτητών, μαθητών, καταληψιών και διαφόρων άλλων νέων να διαδηλώσουν για την Παιδεία χωρίς ευτυχώς να γίνουν επεισόδια και να προκληθεί το γνωστό μπάχαλο.

Όχι βέβαια πως δεν ήταν μέσα – έξω στην πορεία τα γνωστά καλόπαιδα που δημιουργούν τα επεισόδια, αλλά φαίνεται πως δεν είχαν διάθεση είτε γιατί δεν τους έπαιρνε ή γιατί απλά βαριούνταν πιθανόν επειδή έρχεται Σαββατοκύριακο και δεν ήθελαν να κάνουν υπερωρίες.

Άφησαν όμως το ίχνος τους στην ξύλινη κατασκευή που έκανε ο ΙΑΝΟΣ για να κρύψει τον άσχημο τοίχο με ένα σύνθημα που ομολογώ με μπέρδεψε, καθώς γνωρίζω πως βιβλία δεν υπάρχουν πια και τα μαθήματα γίνονται πια με cd. Τι συμβαίνει λοιπόν; Ή δεν ξέρουν οι λεβέντες και οι λεβέντισσες πως υπάρχει αυτή η εξέλιξη στο εκπαιδευτικό μας σύστημα ή πως θέλουν να γυρίσουμε πάλι στη δεκαετία του ΄60 που πρωτακούστηκε το σύνθημα;

Τέλος πρέπει να πω ότι αν με αυτό τον τρόπο έδειχναν τον ΙΑΝΟ συμφωνώ κάπως μαζί τους ότι πρέπει να βρεθεί ένας τρόπος κάποια από τα βιβλία που κυκλοφορούν, εκτός βέβαια από τα εκπαιδευτικά, να μην δίνονται εντελώς δωρεάν αλλά με μια μικρή τιμή. Αν το εννοούσαν αυτό, τους βγάζω το καπέλο κι ας λέρωσαν τον καπλαμά του ΙΑΝΟΥ…

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου