Παρασκευή 14 Οκτωβρίου 2011

ΜΟΥΣΙΚΕΣ ΝΥΧΤΕΣ ΣΤΟ «ΠΟΝΤΙΚΙ»


Αν δεν είχαμε μπλέξει με όλα αυτά τα πράγματα, με τις τρόϊκες, το ΔΝΤ και άλλα δεινά που επηρεάζουν αρνητικά τη ζωή μας τούτο τον καιρό, όλα θα έμοιαζαν σαν το φθινόπωρο του 1984, πριν από 27 χρόνια όταν άνοιγε για πρώτη φορά τις πόρτες του το «Ποντίκι», ένα ωραίο μουσικό κατάστημα κοντά στο Πεδίο του Άρεως που σημάδεψε εκείνη την εποχή και διατήρησε με συνέπεια το στίγμα και το ύφος του όλα τα χρόνια που πέρασαν ως σήμερα.

Εν ολίγοις μια ολόκληρη γενιά μεγάλωσε εκεί μέσα και μια άλλη συνεχίζει πάνω – κάτω στο ίδιο κλίμα μιας και οι μέρες που περνάμε, θυμίζουν κάτι από εκείνη τη σφιγμένη εποχή που δεν είχαν ξεκινήσει ακόμη οι μεγάλες αλλαγές στη ζωή μας και ο κόσμος δεν έτρεχε ακόμη στα μεγάλα μαγαζιά της νύχτας και θαμπώνονταν από τις λαμπερές πίστες και το life style που τώρα και με οδυνηρό τρόπο μάλιστα, τρέχουμε και δεν φτάνουμε να εξοφλήσουμε.

Στον αντίποδα αυτής της κατάστασης λοιπόν, το «Ποντίκι» που διευθύνουν δυο καλοί μου φίλοι, ο Θόδωρος Πυρπιλής και ο Θόδωρος Κατσιάμπουλας, επιστρέφει σε εκείνη την ωραία εποχή με προσιτές τιμές και εκπτώσεις στα προσφερόμενα ποτά και φαγητά, ενώ δίνει ιδιαίτερη έμφαση στα κρασιά και τα τσίπουρα βεβαίως, των μικρών οινοποιών για να στηρίξουν την ελληνική παραγωγή και κατά συνέπεια την οικονομία.

Στη πίστα του «Ποντικιού» φέτος ανεβαίνουν (από αριστερά) οι Νίκος Πλιός, κιθάρα, ο Γιάννης Στάθης και η Ειρήνη Χαρίδου στο τραγούδι, ο Κώστας Αναγνώστου στο τρίχορδο μπουζούκι και ο Χρόνης Κατρανίτσας στο πιάνο και στα πλήκτρα. Το δε ρεπερτόριο περιλαμβάνει, κυρίως μουσικές που επιστρέφουν στην εποχή της αισιοδοξίας, με επιτυχίες από τη δεκαετία του ’50 και του ΄60 μέχρι και σήμερα στο λαϊκό, στο ρεμπέτικο και το έντεχνο τραγούδι.

Όποιος λοιπόν θέλει να δει τα πράγματα διαφορετικά και να νοιώσει λίγο σαν τα χρόνια της αισιοδοξίας, Παρασκευές και Σάββατα γύρω στις 11 μ.μ. μπορεί να περάσει από το «Ποντίκι» (Επτανήσου 9 και Άνδρου), τηλ. 2108232971 και θα το διαπιστώσει με όλες του τις αισθήσεις.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου