Τρίτη 13 Δεκεμβρίου 2011

Ο ΕΛΕΦΑΝΤΑΣ ΤΟΥ ΤΑΫΓΕΤΟΥ



Δεν αποκλείεται να έχουν ζήσει κάποτε και στη γη της Λακωνίας ελέφαντες ή ανάλογα θηρία με μεγάλους χαυλιόδοντες αλλά δεν κατάφεραν να επιβιώσουν στις εποχές που ακολούθησαν, όπως συνέβη στην Αφρική ή την Ασία, και οι σκελετοί τους θάφτηκαν στη γη ή πέτρωσαν, όπως συνέβη για παράδειγμα στην Τήλο ή στο κοντινό μας Πικέρμι.

Αυτά είναι ζητήματα που απασχολούν κυρίως τους παλαιοντολόγους και άλλους επιστήμονες που σκάβουν να βρουν στοιχεία με οποία προσπαθούν να ανασυνθέσουν προηγούμενες περιόδους της ιστορίας και να βγάλουν ασφαλή συμπεράσματα.

Κάτι τέτοιο όμως δεν φαίνεται να απασχόλησε κάποιον άγνωστο, τουλάχιστον για μένα άνθρωπο, που βρήκε στους λιθοσωρούς του Ταϋγέτου μια μεγάλη πέτρα που μοιάζει απίστευτα με το κεφάλι ενός ελέφαντα και την έβαλε στον κήπο του σαν αληθινό άγαλμα. Τόσο αληθινό που μπορεί να ξεγελάσει ακόμα και ένα επιστήμονα ή ένα γλύπτη αν δεν την δει από κοντά και έτσι να διαπιστώσει πως τούτο είναι ένα παιχνίδι της φύσης πάνω στην πέτρα και στην περίπτωση το μόνο που θα τον ξενίσει, είναι η απουσία των χαυλιόδοντων…

ΒΑΘΥ ΓΥΘΕΙΟΥ, 13122016

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου