Τρίτη 20 Δεκεμβρίου 2011

ΟΤΑΝ ΞΗΜΕΡΩΝΕΙ ΜΕ ΧΙΟΝΙ....


Το χιόνι είναι ένα φυσικό φαινόμενο το οποίο δεν δείχνει κάποια φανερά σημάδια για τη στιγμή που θα πέσει, όπως η βροχή για παράδειγμα ή οι κεραυνοί που φωλιάζουν μέσα στην κοιλιά των βαριών σύννεφων που φέρνει ο αέρας από το νοτιά και τον βοριά…

Φυσικά και το χιόνι κι αυτό έρχεται με τα σύννεφα αλλά έχει κάποια σημεία που το κάνουν να ξεχωρίζει από τη βροχή και αυτά δεν τα καταλαβαίνουν μόνο οι μετεωρολόγοι, αλλά και όσοι ζουν στην ύπαιθρο χώρα χωρίς όμως να έχουν χάσει την επαφή τους με την φύση.

Το βασικό σημείο που φανερώνει ότι κάποια στιγμή θα χιονίσει είναι η σιωπή, μια σιωπή που καλύπτει όλο το θόλο του συννεφιασμένου ουρανού που κατεβαίνει πολύ χαμηλά, ως τα γόνατα των βουνών θα έλεγα · σιωπή που την κάνει πιο βαριά ένα γαλακτερό φως που μοιάζει να βγαίνει από παλιά γυάλινη φιάλη, σαν εκείνες τις παλιές που είχαν μια γαλαζωπή απόχρωση.

Ένα άλλο στοιχείο εκτός από τη σιωπή, είναι ή μυρωδιά ενός απόλυτου γεγονότος που κυριαρχεί σε όλη την ατμόσφαιρα. Δεν είναι μια συγκεκριμένη μυρωδιά αλλά όλος ο αέρας «μυρίζει» παράξενα, σαν ενέργεια που απελευθερώνει το σύμπαν προκειμένου οι υδρατμοί της ατμόσφαιρας να παγώσουν έτσι ώστε να μην γίνουν ρινίσματα πάγου αλλά άπειρες χιονονιφάδες που θα πέσουν από τον ουρανό και καμιά δεν μοιάζει με την άλλη.

Είναι και ένα σωρό άλλα στοιχεία που κάνουν το χιόνι την πιο μυστική ενέργεια της φύσης, στοιχεία που δεν εξηγούνται, όπως ο φόβος των πουλιών και των ζωντανών στη διάρκεια της χιονόπτωσης, φόβος που κατά πως εξηγείται γιατί κανένας δεν ξέρει πότε μπορεί να σταματήσει ή ακόμη σε ποιο ύψος μπορεί να φτάσει μέσα σε μια νύχτα το χιόνι και πόσο καιρό θα μείνει στη γη και θα τα δυσκολέψει πολύ στην αναζήτηση της τροφής τους.

Όλα αυτά τα σημεία γίνονται πιο παράξενα τη νύχτα που χιονίζει και ούτε κάτω από το φως της επόμενης ημέρας δεν μπορούν να δοθούν εξηγήσεις γιατί έγινε έτσι ή αλλιώς…



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου