Σάββατο 10 Δεκεμβρίου 2011

ΓΙΑ ΤΑ ΠΑΙΔΙΑ ΤΟΥ ΚΟΣΜΟΥ…


Η Σιμόνη Ζαφειροπούλου μιλάει για το βιβλίο της
«Στα παιδιά που ζουν, που ονειρεύονται, που θέλουν, που ελπίζουν, που χαμογελούν, που τραγουδούν, που σε κοιτούν ίσια στα μάτια…» είναι αφιερωμένο το λεύκωμα της Σιμόνης Ζαφεροπούλου «Ελπίδα – Τα παιδιά του κόσμου» (Εκδόσεις ΜΕΤΑΙΧΜΙΟ) που παρουσιάστηκε προχθές το απόγευμα της Πέμπτης στην Ελληνοαμερικάνικη Ένωση .

Για το λεύκωμα μίλησαν ο πρόεδρος της Ελληνοαμερικάνικης Ένωσης Κρις Σπύρου, ο Σωτήρης Μουσούρης, πρώην Αναπλ. Γενικός Γραμματέας του ΟΗΕ, ο Λάμπρος Κανελλόπουλος, Πρόεδρος της Ελληνικής Εθνικής Επιτροπής Unicef και o Γιάννης Δήμου, φωτογράφος ενώ την παρουσίαση συντόνισε ο συνάδελφος Γιώργος Κιούσης.

«Φωτογραφίζω παιδιά», είπε κλείνοντας την εκδήλωση η Σιμόνη Ζαφειροπούλου, «γιατί πιστεύω πως είναι πιο αληθινά. Κανένα πρόσωπο δεν λέει τόσο την αλήθεια όσο το πρόσωπο των παιδιών. […] Έρχονται κοντά σου, προσπαθούν να σε εξιχνιάσουν πολλές φορές περισσότερο απ’ ότι θα ήθελες. Η αδυναμία της προσωπικής επικοινωνίας αντισταθμίζεται με τη ματιά, με το χαμόγελο. Σε αυτά τα παιδιά που δεν ακούγεται η φωνή τους αλλά προσπαθούν όμως θέλουν, αφιερώνεται αυτό το βιβλίο».

Η Λυδία Μπουντούνη, η Βασιλική Καρακώστα  και Κωνσταντίνος Μπουντούνης  
Την εκδήλωση συνοδεύσαν μουσικά οι: Βασιλική Καρακώστα (τραγούδι), Λυδία Μπουντούνη (βιολί), Κωνσταντίνος Μπουντούνης (τσέλο) και ερμήνευσαν σχετικά με τα παιδιά τραγούδια και φυσικά είπαν και ένα ελληνοαμερικανικό χριστουγεννιάτικο.

Θα ήθελα πολύ χρόνο ομολογώ να μελετήσω το λεύκωμα της Σιμόνης και να γράψω για το έργο της, έργο που απλώνεται σε όλες της ηπείρους της γης που έχει ταξιδεύσει να φωτογραφίσει τα παιδιά και υπόσχομαι πως θα το κάνω πολύ σύντομα. Αλλά τι σημασία έχει να περιμένετε από μένα, μπορείτε και μόνοι σας να δείτε στις σελίδες του τα μάτια των παιδιών και να ακούσετε τον κτύπο της καρδιάς τους και την ανάσα της ψυχής τους σε όλες τις άκρες της γης…

Με τη Σιμόνη, την κόρη της Κάτια και τη Μάρω Κουρή μετά το τέλος της εκδήλωσης. (Φωτογραφία: Νίκος Καράμπελας).

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου