Σάββατο 4 Φεβρουαρίου 2012

ΤΟ «ΞΕΡΟΧΟΡΤΟ» ΤΟΥ ΣΩΤΗΡΗ ΔΗΜΗΤΡΙΟΥ



Μύρισε ξερόχορο από το Αιγαίο χθες βράδυ ο «ΙΑΝΟΣ» στην παρουσίαση του καινούργιου βιβλίου του Σωτήρη Δημητρίου «Η μυρωδιά του ξερόχορτου» (Εκδόσεις Πατακη» και γέμισε η αίθουσα φίλους όχι μόνο από τη Θεσπρωτία και την Ήπειρο αλλά απ’ όλη την Ελλάδα γιατί το θέμα του συγγραφέα είναι η «ουτοπία» αυτής της χώρας.

Μου «ουτοπία» που ο Σωτήρης μας προκαλεί να την γνωρίσουμε μέσα από τις σελίδες του μικρού σε σελίδες βιβλίου αλλά μεγάλο για τις ιδέες που κρύβει μέσα του. Εγώ δεν μπορώ να πω τίποτα αυτή τη στιγμή, ούτε και να σας μεταφέρω τα όσα είπαν ο συνάδελφος Γιώργος Βότσης, ο καθηγητής γλωσσολογίας Σπύρος Μοσχονάς και η Άννα Πατάκη για το βιβλίο και τον Σωτήρη. Αποσπάσματα από το βιβλίο διάβασε ο ηθοποιός Ρένος Χαραλαμπίδης και ο ίδιος ο συγγραφέας ενώ η συζήτηση που ακολούθησε μας κράτησε στον ΙΑΝΟ σχεδόν ως τα μεσάνυχτα.

Αντιγράφω μόνο από την πίσω σελίδα του «Το βιβλίο μιλάει για μια πολιτεία που ζει στον αντίποδα της δικής µας. Δύο μεγάλοι δρόμοι της είναι η ελευθερία και η γνώση. Συνδετήριος δρόμος είναι το παιγνίδι. Προσκρούει όμως στην εγγενή ίσως έλλειψη ευχαριστήσεως των ανθρώπων. Θα αντέξει άραγε η καλοκαιρινή αυτή πολιτεία;» και σας αφήνω να βρείτε εσείς οι ίδιο την απάντηση…

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου