Πέμπτη 1 Μαρτίου 2012

Η ΜΕΡΑ ΠΟΥ ΠΕΡΙΣΣΕΨΕ ΠΗΓΕ ΣΤΗΝ ΠΟΙΗΣΗ…

Ο Βασίλης Ζηλάκος συνομιλεί με τον Γιώργο Χρονά

Ένα σωρό πράγματα γίνονται κάθε μέρα στην πόλη και είναι αδύνατο να μπορεί να τα παρακολουθήσει κάποιος εκτός αν έχει δυο και τρεις ζωές. Έτσι χθες το απόγευμα ενώ πήγαμε με τον Ηλία Σωτηρόπουλο να δούμε τι γίνεται με τις συγκεντρώσεις στο Σύνταγμα και στη συναυλία που επρόκειτο να γίνει εκεί, η βροχή που διάλεξε εκείνη την ώρα να δείξει τη δύναμή της, μας υποχρέωσε να καταφύγουμε στον Ιανό όπου ζήσαμε μαζί με πολλούς καλούς φίλους μια ωραία ποιητική βραδιά.

Ο Σωτήρης Παστάκας συνομιλεί με την Φωτεινή Λαμπρίδη και ο Ηλίας Σωτηρόπουλος ανακαλύπτει τη φωτογένεια του ποιητή...

Ο ΙΑΝΟS και το «ΠΟΙΕΙΝ» (poiein.gr) παρουσίασαν την Ποιητική Εκδήλωση "A LEAP FORWARD.... ΕΝΑ ΑΛΜΑ ΣΤΟ ΜΕΛΛΟΝ" και η οποία έλαβε χώρα παντού ανά τον κόσμο, μέσα στο 24ωρο της 29ης Φεβρουαρίου του Δίσεκτου έτους 2012.

Έξι νεότεροι ποιητές σε ρόλο συνεντεύκτη συζήτησαν  ανά ζεύγη με 6 καθιερωμένους ποιητές:

Ο Πέτρος Γκολίτσης  με τον  Γιάννη Δάλλα
Ο Χρήστος Α. Μιχαήλ με τον Γιάννη Γκούμα
Η Ευτυχία Παναγιώτου με την Κατερίνα Αγγελάκη Ρουκ
Ο Σπύρος Αραβανής με τον Αντώνη Φωστιέρη
Ο Βασίλης Ζηλάκος με τον Γιώργος Χρονά
Η Φωτεινή Λαμπρίδη με τον Σωτήρη Παστάκα

«Μπορεί να φαίνεται μόνο με απλή σύμπτωση το γεγονός», διαβάζουμε στο δελτίο τύπου των διοργανωτών, «αλλά η κατάληψη της Γουολ Στρητ, η οποία άρχισε στις 17 Σεπτεμβρίου του 2011, συνέβη κατά την διάρκεια και μόλις λίγες μέρες πριν από την προηγούμενη παγκόσμια εκδήλωσή μας, του καλέσματος των 100 χιλιάδων Ποιητών για την Αλλαγή που πραγματοποιήθηκε στις 24 Σεπτεμβρίου του 2011. Και το διαπιστώσαμε, όλοι ότι με το κίνημα της κατάληψης της Γουολ Στρητ, γράφτηκε ένα ποίημα από όλους τους ανθρώπους αυτού του Κόσμου. Ένα ποίημα γεμάτο από τα συναισθήματα και τις φωνές των ανθρώπων, για Δικαιοσύνη και Αληθινή Δημοκρατία σε όλους τους τομείς της ζωής μας. Ας οργανώσουμε λοιπόν εμείς οι ποιητές, εκδηλώσεις που θα γίνουν άλματα στο Μέλλον, γέματα με την έμπνευση και την δύναμη που τα γεγονότα της προηγούμενης χρονιάς, (γεγονότα σαν αυτά της Τυνησίας, της Αιγύπτου της Λιβύης και του Βισκόνσιν, για να αναφέρουμε μόνο μερικά), μας έχουν εμπνεύσει, και έχουν καταφέρει να «ξυπνήσουν» τις συνειδήσεις του κόσμου για ένα καλύτερο Κόσμο και μια αληθινή Δημοκρατία».
Σημειώνεται, ότι κατά τη διάρκεια της εκδήλωσης έγιναν δωρεάν ανταλλαγές ποιητικών βιβλίων μεταξύ των παρευρισκομένων ανάμεσα στους οποίους πολλοί ήταν και οι φίλοι, από τον πραγματικό αλλά και τον δικτυακό χώρο.




Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου