Σάββατο 25 Φεβρουαρίου 2012

ΤΑ ΖΟΜΠΙ ΜΠΡΟΣΤΑ ΣΤΗ ΒΟΥΛΗ


Δεν νομίζω πως υπάρχει κάποιος που να περπάτησε στους δρόμους της Αθήνας που έζησε σήμερα μια αληθινή ανοιξιάτικη μέρα -την πιο ζεστή της χρονιάς που διανύουμε νομίζω- και να κατάλαβε πως ήταν παραμονή της Αποκριάς, όσον αφορά τον στολισμό κάποιων καταστημάτων αλλά και από την παρουσία μεταμφιεσμένων και μασκαράδων στο δρόμο.  
Πραγματικά, σε μια μεγάλη βόλτα που κάναμε σήμερα στο κέντρο της Αθήνας, από την Ακαδημίας ως το Μοναστηράκι, την Ερμού και το Σύνταγμα, δεν πρέπει να είδαμε παραπάνω από καμιά δεκαριά παιδάκια να κυκλοφορούν ντυμένα και έμοιαζε σαν να οι γονείς τους να τα έβγαλαν έτσι ντυμένα στο δρόμο κάνοντας λάθος τόπο και ημέρα.

Οι περισσότεροι φορούσαν τα καθημερινά τους και κουβαλούσαν στο πρόσωπό τους την απογοήτευση που έχει γίνει σήμα κατατεθέν πια της πόλης. Οι κινήσεις τους ήταν αργές, χωρίς κανένα νεύρο και καμιά αισιοδοξία αφού όλοι έχουμε πια εμπεδώσει πως τίποτα δεν πρόκειται να συμβεί τα επόμενα χρόνια για να ξανάρθει η αξιοπρέπεια τουλάχιστον πάλι στη ζωή μας και η σιγουριά ότι για αυτό που κάνουμε θα έχει κάποια ελάχιστη αξία και δεν θα αμφισβητηθεί από τους επικυρίαρχους που μας φόρτωσαν οι άθλιοι πολιτικοί μας.
Δεν θα ξαναγυρίσουμε πάλι στο ίδιο θέμα με το πολιτικούς, όλοι έχουμε καταλάβει πια τι ζημιά έχουν κάνει στην Ελλάδα και είναι κάτι που δεν πρόκειται να ξεχάσουν ποτέ οι Έλληνες και ελπίζω να τους αντιμετωπίσουν όπως πρέπει όταν έρθει η ώρα τους.

Τους πολιτικούς, ή μάλλον τη Βουλή που τους στεγάζει λοιπόν θυμήθηκαν σήμερα καμιά πενηνταριά νέοι και νέες και μια το ήθελε η μέρα με τα μασκαρέματα και τα σχετικά δρώμενα προσπάθησαν να κάνουν ένα αποκριάτικο επεισόδιο στον Άγνωστο Στρατιώτη, ντυμένοι ζόμπι και χασάπικο. Η ομάδα τους συγκεντρώθηκε στο σιντριβάνι της πλατείας και αφού πέρασαν τη διέξοδο που είχε αφήσει η Αστυνομία στα διπλά κιγκλιδώματα για να περνούν οι τουρίστες, στάθηκαν για λίγα λεπτά μπροστά στους τσολιάδες αλλά δεν πρόλαβαν να κάνουν τίποτα από ότι νομίζω θα ήθελαν, γιατί απομακρύνθηκαν αμέσως από τους αστυνομικούς και μάλιστα χωρίς να αντιδράσουν καθόλου ή να φωνάξουν έστω ένα σύνθημα και ξαναγύρισαν στην πλατεία.  
Ήταν οι μόνη παρέα που θυμήθηκαν σήμερα πως είναι Αποκριές και θέλησαν με τον τρόπο τους να τιμήσουν με τον τρόπο τους την ημέρα και με το μασκάρεμά τους τούς πολιτικούς...   

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου