Σάββατο 11 Φεβρουαρίου 2012

Η «ΕΙΡΗΝΙΚΗ ΑΝΤΙΣΤΑΣΗ» ΜΑΣ ΕΛΕΙΠΕ…



Ότι κάτι δεν πάει καθόλου καλά και οι περισσότεροι από τους συμπολίτες μας απουσίασαν -ανεξάρτητα από ποιος ήταν που τους καλούσε- σήμερα από το Σύνταγμα, τους δρόμους, την πλατεία της γειτονιάς τους ή έξω από το σπίτι τους έστω να διαμαρτυρηθούν για όσα γίνονται σε βάρος τους, είναι γνωστό και δεν έχει προηγούμενο ή ανάλογο στον κόσμο.

Δεν θα πω περισσότερα για την αποκαρδιωτική εικόνα που είχε η σημερινή συγκέντρωση στο Σύνταγμα ούτε για την κατοχική ερημιά που επικρατούσε στους δρόμους της Αθήνας αλλά δεν μπορώ να μην αναφερθώ στην εικόνα που είδα το μεσημεράκι στα Προπύλαια του Πανεπιστημίου Αθηνών και η οποία προσέλκυσε το ενδιαφέρον πολλών άλλων περαστικών.

Μια μικρή ομάδα ανθρώπων, είχε στρώσει τα χαλάκια της στις πλάκες της πλατείας και «συλλογιζόταν» ενώ όταν ακούγονταν κάποια συνθήματα από ένα ασθενικό μεγάφωνο που είχαν στήσει δίπλα τους, σηκώνονταν, έκαναν κάποιες ασκήσεις ασιατικού ύφους και μετά ξανακάθονταν στα χαλάκια και συνέχιζαν την «ειρηνική αντίσταση» που όπως διάβασα στο σχετικό φυλλάδιο που μοίραζαν λέγεται «Φάλουν Γκόνγκ - κινέζικη ενεργειακή εξάσκηση».

Φυσικά και δεν μου πέφτει λόγος, αφού καθένας μπορεί να κάνει ότι θέλει μέσα στα επιτρεπτά όρια της συμβίωσης, της ευπρέπειας και νόμου και θα έβλεπα με άλλα μάτια την παράσταση αν στην είσοδο του Πανεπιστημίου και κάτω από τη σκιά των αγαλμάτων του Ρήγα Φεραίου και του Πατριάρχη Γρηγορίου Ε’, δεν εκτυλίσσονταν το παζάρι της ντροπής.

Ήταν η στιγμή που οι γνωστοί σε όλους αφρικανοί διακινητές, μοίραζαν (με αντίτιμο βεβαίως) τις δόσεις της πρέζας και όλα τα εξαθλιωμένα άτομα της πόλης, σαν τυφλό κοπάδι είχαν ορμήσει να πάρουν το μερτικό τους και έκαναν επί τόπου την ένεση, στο χέρι, στο πόδι, στο λαιμό, όπου μπορούσε ο καθένας αδιαφορώντας αν ήταν κοινό θέαμα.

Το παζάρι της πρέζας στα Προπύλαια είναι ένα πολύ θλιβερό γεγονός που δυστυχώς επαναλαμβάνεται δυο και τρεις φορές την ημέρα και κανέναν δεν απασχολεί πλέον γιατί έχει δέσει για τα καλά με την εικόνα της άθλιας πόλης. Σήμερα όμως, μια σημαδιακή ημέρα για τη ζωή και το μέλλον όλων μας, είχε και συμπληρωθεί και με την προπαγάνδα της «ειρηνικής αντίστασης» που προωθούν κάποιοι κινέζοι σε ένα λαό που συνεχίζει να χάφτει ότι του πουλάει κάθε τυχαίος χωρίς να εξετάζει αν του κάνει καλό ή τον βλάφτει...

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου