Πέμπτη 16 Φεβρουαρίου 2012

ΕΝΑ ΙΔΙΑΙΤΕΡΟ ΒΙΒΛΙΟ ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΡΙΣΗ…


Ο καθηγητής Τάσος Μηνά Ηλιαδάκης με τον Κωνσταντίνο Μπογδάνο
Δεν ήταν στο πρόγραμμά μου χθες ούτε μια μικρή έξοδος από το σπίτι, αλλά σαν πήρα είδηση πως ο Τάσος Μηνά Ηλιαδάκης, καθηγητής στη Σχολή Εθνικής Ασφάλειας, θα συναντούσε και θα κουβέντιαζε με τα μέλη της G30 στο BIOS (Πειραιώς 94 και Σαλαμίνος) τα μάζεψα στα γρήγορα και πήγα να τον ακούσω.
Αφορμή αυτής της συνάντησης ήταν το βιβλίο του καθηγητή «Ο εξωτερικός δανεισμός στη γέννηση και την εξέλιξη του Νέου Ελληνικού Κράτους 1824 – 2009» που κυκλοφορεί από της εκδόσεις «Ν. & Σ. Μπατσιούλας και  την συζήτηση κάλυψε ο ραδιοφωνικός σταθμός ΣΚΑΙ 100.3 στην εκπομπή του καλού συναδέλφου Κωνσταντίνου Μπογδάνου.

Δεν θα σας πω πολλά αυτή τη στιγμή για το βιβλίο το οποίο έχω διαβάσει και βεβαίως σας το προτείνω ανεπιφύλακτα. Προσωπικά το θεωρώ ως τον μίτο που μας δίνει ο ηρακλειώτης καθηγητής να βγούμε από τον λαβύρινθο της παραπληροφόρησης και της αποπληροφόρησης κυρίως πάνω στα τεράστια προβλήματα που αντιμετωπίζουμε τα τελευταία χρόνια και να καταλάβουμε πως φτάσαμε σε αυτή την κατάσταση, εμείς σαν Έλληνες αλλά και πολλοί άλλοι λαοί στο κόσμο.
Η συζήτηση είχε τόσο ενδιαφέρον που συνεχίστηκε μέχρι αργά στο μπαρ του ΒΙΟS
Εκείνο όμως που μου άρεσε περισσότερο είναι η ομάδα G30 (κοινότητα καλύτερα) η οποία αποτελείται από νέους ανθρώπους με ανοιχτά μυαλά που με πολλή χαρά διαπίστωσα και έχουν ιδιαίτερο χάρισμα να ακούνε πρώτα καλά τον συνομιλητή τους και κατόπιν να αναπτύσσουν ένα διάλογο υψηλού επιπέδου μέσα και έξω από το χώρο της εκδήλωσης. Ένα χάρισμα που σπανίζει πια στις μέρες μας και είναι ο λόγος που θα ξαναβρεθώ μαζί τους την άλλη Τετάρτη...
Εκδόσεις Ν. & Σ. Μπατσιούλας. Πανόρμου 83, 11524 Αθήνα. Τηλ. 103315186.                                      e - mail:batsioulas.gr, url:www.batsioulas.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου