Δευτέρα 5 Μαρτίου 2012

ΟΠΩΣ ΤΑ ΕΙΔΕ Η ΛΟΥΛΑ ΤΥΜΠΑ - ΔΗΜΗΤΡΙΟΥ


Δεν ξέρω πως θα ένοιωθα αν η οικογένειά μου είχε τόσα παλληκάρια και καπεταναίους και τι θα έκανα αν ξέμενα από τους τελευταίους και καλούμουν να κάνω τη σούμα της ζωής όλων μαζί σε λίγες σελίδες ενός βιβλίου. Το πλέον πιθανό θα ήταν να μη μπορούσα να σηκώσω όλο αυτό το βάρος των αναμνήσεων πρώτα και της ιστορίας που έγραψαν ο καθένας μόνος και όλοι μαζί αντάμα. Δυστυχώς ούτε τέτοια τύχη είχα στη ζωή, ούτε και οι καιροί ήταν γόνιμοι να γίνει κάτι τέτοιο.
Τέτοια τύχη είχε όμως η Λούλα Τύμπα – Δημητρίου, κόρη του δάσκαλου Νικόλαου Δημητρίου και αδερφή των Δημήτρη (Μήτσου) Δημητρίου του σπουδαίου καπετάν Νικηφόρου του ΕΛΑΣ, του Γιάννη (Σόλωνας), του Ασημάκη, όλοι μεγάλοι αγωνιστές της Αντίστασης τους οποίους πρόλαβα να γνωρίσω και να μιλήσω μαζί τους, της Ασημούλας Ραχιώτη που σκοτώθηκε από νάρκη στις 29 Νοεμβρίου 1964 στο Γοργοπόταμο και της Κατίνας Ψαριανού.

Η Λούλα που από μικρό κορίτσι έζησε από κοντά όλες τις μεγάλες και τις μικρές στιγμές της οικογένειας Δημητρίου, μέσα σε πολέμους, αγώνες και διωγμούς, αποφάσισε το χρόνο που μας πέρασε να συγκεντρώσει τις μνήμες της και έγραψε ένα βιβλίο με τίτλο «Μέσα από τα δικά μου μάτια – Αναμνήσεις από τα παιδικά μου χρόνια μέχρι σήμερα» τις σελίδες του οποίου συμπληρώνει και σκηνές από την δική της οικογενειακή ζωή με τον Στάθη Τύμπα και τα παιδιά τους.

Το βιβλίο θα παρουσιαστεί σήμερα στις 19.00 στο Δημαρχείο Χαϊδαρίου και γι’ αυτό θα μιλήσουν: οι Βασίλης Πριόβολος, (Καπετάν Ερμής), Χρήστος Βασιλόπουλος, Δημοσιογράφος ΝΕΤ (εκπομπή «Μηχανή του χρόνου»), Νένα Μέντη και Βαγγέλης Βαζάκας, Ηθοποιοί. Τον συντονισμό και την επιμέλεια  έχει αναλάβει η Μαρία-Χρίστινα Μπακλαβά, δημοσιογράφος. Την εκδήλωση θα πλαισιώσει Ορχήστρα από το Μουσικό Εργαστήρι «ΑΜΦΙΩΝ».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου