Τετάρτη 7 Μαρτίου 2012

ΤΑ ΟΡΙΑ ΤΗΣ ΠΡΟΚΛΗΣΗΣ


Αν υπήρχε η ελάχιστη τσίπα (λέμε τώρα, αλλά πότε περίσσευε;) δεν θα βλέπαμε αντίκρυ στην είσοδο της Βουλής την προκλητική για τους καιρούς που ζούμε διαφήμιση ενός οίκου από αυτούς που, κατά γενική ομολογία θησαυρίζουν από την οικτρή κατάσταση που έχουν περιπέσει αυτό τον καιρό οι περισσότεροι Έλληνες που για να ζήσουν για λίγο καιρό ακόμη αξιοπρεπώς, ξεπουλάνε όσο – όσο ότι αντικείμενα με κάποια αξία έχουν στο σπίτι τους.
Δεν λέμε πως αυτές οι επιχειρήσεις ξεφύτρωσαν για να τα κονομήσουν αυτή την περίοδο μόνο. Πάντα υπήρχαν αλλά στις παλιές καλές εποχές, της αφθονίας και της ανεμελιάς δεν είχαν τόσες δουλειές όσο σήμερα που ο κόσμος μετά τις συνεχείς περικοπές και αφαιμάξεις στα έσοδά του, δεν τα βγάζει πέρα και πουλάει με κλειστά τα μάτια από ανάγκη, χρυσαφικά, κειμήλια, λίρες, δόντια και ότι άλλο πολύτιμο έχει για να ζήσει.

Για το πώς φθάσαμε σε αυτή την δεινή κατάσταση, λίγο πολύ όλοι γνωρίζουμε και οι περισσότεροι, φυσικά και έχουν αναγνωρίσει τα λάθη τους αλλά την μεγαλύτερη ευθύνη την φέρουν οι άθλιοι πολιτικοί που μπαινοβγαίνουν την είσοδο της Βουλής απέναντι ακριβώς από το περίπτερο που για έχει περισσότερα έσοδα φορτώθηκε στη στέγη του τη διαφήμιση για το συγκεκριμένο μαγαζί που αγοράζει χρυσό και μάλιστα της μετρητοίς.
Θα μου πείτε και ο περιπτεράς και ο έμπορος χρυσού τη δουλειά τους κάνουν και μάλιστα νόμιμα αλλά κατάφεραν όμως με αυτή τη ρεκλάμα να γελοιοποιήσουν κυριολεκτικά τη Βουλή καθώς η σύνθεση από μακριά και χωρίς τρικ του Photoshop, μοιάζει σαν να είναι κολλημένη στον τοίχο της ή τουλάχιστον να είναι καρφωμένη στην μάντρα της.

Και να μην ήταν έτσι, όσοι την βλέπουν είτε από κοντά, είτε από μακριά φαντάζομαι πως το μυαλό τους πάει αμέσως στην ευθύνη των βουλευτών που με τα έργα και την πολιτεία τους τόσα χρόνια, έφεραν στις μέρες μας τον ελληνικό λαό στη θέση να ξεπουλάει τα πάντα για να ζήσει χωρίς να ντρέπονται και χωρίς να αισθάνονται τύψεις για την κατάντια τους.
Γιατί αν αλήθεια ντρέπονταν, ένας έστω από τους 300 αλλά και κάποιος από τις εκατοντάδες υπαλλήλους που ζουν καλά εκεί μέσα γιατί έχουν φροντίσει οι βουλευτές γι’ αυτούς, θα πήγαινε νε ψιθυρίσει στον περιπτερά ή στον έμπορο χρυσού πόσο προκλητική είναι η ρεκλάμα που έβαλαν μπροστά στην είσοδο της Βουλής και πως τους προσβάλλει όλους. Που όμως τέτοιες ευαισθησίες από αυτούς που μας κυβερνούν τόσα χρόνια;

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου