Πέμπτη 15 Μαρτίου 2012

ΟΙ ΙΤΙΕΣ ΤΟΥ ΑΧΕΛΩΟΥ


Περισσότερο από το αισθητό πλέον μεγάλωμα της ημέρας παρά από το πρασίνισμα και την ανθοφορία κάποιων δέντρων, φαίνεται πως πορευόμαστε προς την άνοιξη και στην Αθήνα. Έτσι όμως που έχουν έρθει τα πράγματα στη ζωή μας, και ολάνθιστη να δούμε σαν ξυπνήσουμε ένα πρωί την πόλη, μπορεί και να μην το πιστέψουμε. Εκεί φτάσαμε…
Δεν συμβαίνει όμως το ίδιο έξω στην ύπαιθρο και παρά τις δυσκολίες που είχαν φέτος από τον ψυχρό καιρό τα δέντρα, άρχισαν με τη σειρά τους το καθένα να πρασινίζουν κι έτσι σε ορισμένα σημεία η εικόνα τους δείχνει φανερά πως έρχεται η άνοιξη - να μας λυτρώσει τουλάχιστον από το άγχος και το κόστος της θέρμανσης που κατάκαψε τα πορτοφόλια.   

Όπως για παράδειγμα, στη γέφυρα του Αχελώου μετά από το Αιτωλικό όπου θαρρετά πλέον οι ιτιές που είναι και οι πρώτες από όλα τα δέντρα των παραποτάμιων συστημάτων που πρασινίζουν, άρχισαν να βγάζουν μικρά φυλλαράκια και να γεμίζουν ζωή τα κλαριά τους. Και όπως συνηθίζουν, όλη τη μέρα καμαρώνουν πάνω από τον καθρέφτη των νερών του ποταμού που κυλάει δυνατότερος από άλλα χρόνια λόγω του χιονιού και των πολλών βροχών.

ΑΙΤΩΛΙΚΟ, 15032017

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου