Δευτέρα 19 Μαρτίου 2012

ΜΠΗΚΑΝ ΡΟΛΑ ΚΑΙ ΣΤΗΝ «ΠΟΛΙΤΕΙΑ»…


Ανοιξιάτικα αρχίζει τούτη η εβδομάδα αλλά κάποια πράγματα που είδαμε χθες στους δρόμους της πόλης θα θυμίζουν στο εξής, όχι μόνο τον σκληρό χειμώνα που περάσαμε αλλά θα περιγράφουν και μια καινούργια εποχή στην οποία θα ζήσουμε από εδώ και πέρα.
Ο λόγος, τα ρολά που έβαλαν μέσα στο Σαββατοκύριακο στην πρόσοψη του βιβλιοπωλείου «Πολιτεία» και αλλάζουν ριζικά την εικόνα της οδού Ασκληπιού. Προηγήθηκε βέβαια η τοποθέτηση αναλόγων μεταλλικών μηχανισμών ασφάλειας στο διπλανό σουβλατζίδικο «Προδόρπιον» για λόγους που πριν λίγο καιρό αναπτύχθηκαν στο Facebook, εξαιτίας ενός επεισοδίου που έχει να κάνει με την κίνηση μιας μερίδας συμπολιτών μας στον ευρύτερο χώρο πίσω από την «Τριλογία» της Πανεπιστημίου, το παρκάκι μπροστά από το κτίριο Παλαμά και φυσικά τη Νομική Σχολή και το παζάρι στον πεζόδρομο της οδού Μασσαλίας.

Εξαιτίας λοιπόν αυτής της έκρυθμης κατάστασης που επικρατεί στο συγκεκριμένο σημείο της πόλης αλλά και γενικότερα, από τον φόβο των καταστροφών που γίνονται μετά από κάθε συγκέντρωση στην Αθήνα, το βιβλιοπωλείο «Πολιτεία» αναγκάστηκε να βάλει και αυτό ρολά. Το γεγονός έχει ιδιαίτερη σημασία γιατί οι «κουκουλοφόροι» ή όπως θέλει κάποιος να ονομάσει τις ορδές των βαρβάρων που βρίσκουν την ευκαιρία σε περιπτώσεις αταξίας να ρημάζουν την Αθήνα δεν κάνουν πλέον διακρίσεις σε ότι καταστρέφουν.
Στην αρχή ήταν τα γραφεία των τραπεζών, των υπουργείων αργότερα, των εγκαταστάσεων κοινής ωφελείας στους δρόμους, τα μάρμαρα των εισόδων του μετρό, καταστήματα που πάντα γίνονταν και στόχος λεηλασιών και κάποια στιγμή ήρθε και η σειρά των επιθέσεων σε βιβλιοπωλεία. Όπως καταλαβαίνουμε αυτή η πρακτική, δεν είναι και τόσο μέσα στους στόχους της «επανάστασης» που ευαγγελίζονται, αλλά μπορεί κάλλιστα να εξυπηρετούν άλλους σκοτεινούς σκοπούς τη σημασία των οποίων δεν μπορούμε να καταλάβουμε αυτή τη στιγμή και όταν το συνειδητοποιήσουμε σίγουρα θα είναι πολύ αργά.  

Πέραν των ανωτέρω, η εγκατάσταση μεταλλικών ρολών ασφαλείας στο βιβλιοπωλείο «Πολιτεία» και στο «Προδόρπιο» νωρίτερα, έρχεται να συμπληρώσει την πλήρη συσκότιση της οδού Ακαδημίας που ακολούθησε σε αυτό, τους άλλους κεντρικούς δρόμους της πόλης. Γιατί, κακά τα ψέματα, από την πλατεία Κάνιγγος ως το Κολωνάκι, αυτή η γωνία της Ασκληπιού ήταν μέχρι χθες το μόνο σημείο κατά μήκος της οδού Ακαδημίας που έμεινε κάθε μέρα ανοιχτό και φωτισμένο ως αργά τα μεσάνυχτα. Από τη μέρα όμως που έκλεισαν  φώτα του «Προδόρπιον», τα ρολά που μπήκαν στην πρόσοψη της «Πολιτείας» ήρθαν να συμπληρώσουν ένα σκηνικό φόβου και ανασφάλειας σε όλη πια την πόλη που αδύναμη μέρα με τη μέρα υποκύπτει σε μια μοίρα που κανέναν μέχρι χθες δεν ονειρεύονταν…

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου