Τετάρτη 14 Μαρτίου 2012

ΤΑ ΒΙΒΛΙΑ ΤΟΥ ΣΩΚΡΑΤΗ ΠΑΠΑΓΕΩΡΓΙΟΥ


Η πρώτη κίνηση που έκανε χθες το βράδυ, σαν γύρισα από το μεγάλο ταξίδι στην Ήπειρο και την Αιτωλοακαρνανία με τον Γιώργο Πίττα, ήταν να πάω σε μια λογοτεχνική συνάντηση που με κάλεσαν στην Δημοτική Αγορά της Κυψέλης, όπου ο φίλος Σωκράτης Παπαγεωργίου θα μιλούσε για το βιβλίο του «Το τέλος μιας αρχής» που έγραψε πριν από δώδεκα χρόνια και γι’ αυτό που είναι έτοιμο για έκδοση και έχει τον τίτλο «Μαύρη Κιμωλία».  
Τον συγγραφέα προλόγισε ο συνάδελφος Γεράσιμος Καστανάς και διάβασε ο ίδιος καθώς και ο ηθοποιός Βασίλης Βλάχος, εκ μέρους της «Λογοτεχνικής Συντροφιάς Κυψέλης», συντροφιά που όπως πληροφορήθηκα πραγματοποιεί πολύ συχνά τέτοιου  είδους λογοτεχνικές εκδηλώσεις στον ωραίο χώρο της Αγοράς και είχε καλέσει τον Σωκράτη.

Δεν ήμασταν πολλοί στη συνάντηση αλλά περάσαμε αρκετή ώρα μιλώντας κυρίως για το πρώτο βιβλίο του Σωκράτη, το οποίο είναι μια αναφορά στη γνωριμία του με τον Νίκο – Αλέξη Ασλάνογλου και λιγότερο για το καινούργιο που μας ετοιμάζει. Ο Σωκράτης είχε να μας πει ενδιαφέροντα πράγματα για τον ποιητή και το ρόλο που έπαιξε στο γράψιμό του ο διάλογος μαζί του εμένα τουλάχιστον, με προκάλεσε να το ξαναδιαβάσω.
Δεν είμαι ειδικός πάνω σε τέτοια βιβλία και ούτε μπορώ αυτή τη στιγμή να κάνω σχόλια πάνω στο βιβλίο του Σωκράτη το οποίο κυκλοφορεί από τις εκδόσεις «Οδός Πανός – Σιγαρέττα» του Γιώργου Χρονά. Το μόνο που μπορώ να πω είναι ότι σε όλους άρεσε η χθεσινή συνάντηση, τόσο που είπαμε να την επαναλάβουμε κάποια άλλη στιγμή που δεν θα έχει τόσο κρύο και θα έρθουν και άλλοι φίλοι που αγαπάνε τον Σωκράτη και εκτιμούν το έργο του.

Βέβαια, στο μαγαζί «Στράτος» στη Φωκίωνος Νέγρη που πήγαμε μετά να γιορτάσουμε τη συνάντηση, βάλαμε και κάτι άλλους ωραίους στόχους, συγγραφικούς κυρίως αλλά αν δεν πάρουμε μπροστά και δουλέψουμε δεν πρόκειται να πούμε μέχρι τότε ούτε κουβέντα…

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου