Δευτέρα 15 Απριλίου 2013

ΘΕΑΤΡΟ ΤΟΥ ΔΡΟΜΟΥ ΣΤΗ ΣΟΦΟΚΛΕΟΥΣ


 
Τόσα χρόνια που κυκλοφορώ στην Αθήνα, θέατρο του δρόμου ομολογώ πως δεν είχα ξαναδεί και έτυχε να το γνωρίσω πριν από λίγο που πέρασα από την Σοφοκλέους.
 
 
 
 
Εκεί, ο Μπάμπης Καλαντζής, ιδιοκτήτης του γωνιακού καταστήματος «Coffee inn - Espresso Bar» (Σοφοκλέους και Στρείτ) ο οποίος ηθοποιός με γόνιμη θητεία στο θέατρο, αποφάσισε να κάνει παραστάσεις στο δρόμο, στην κυριολεξία στο πεζοδρόμιο που είναι μπροστά στο κατάστημά του και ανέβασε το έργο «Κλάματα της δεκάρας», μια διασκευή της «Όπερας της πεντάρας» του Μπ. Μπρεχτ με πολλά επίκαιρα στοιχεία. Οι ηθοποιοί που πήραν μέρος είναι: Σωτηρία Χατζή, Μαρία Χαλεπλή, Μαρία Δρακοπούλου, Αλέξης Μαρτζούκος, Κωνσταντίνος Παπαδόπουλος και φυσικά ο ίδιος ο Μπάμπης που σκηνοθέτησε το έργο.

 
 
 
 
Σήμερα το απόγευμα ήταν η πρεμιέρα των παραστάσεων και οι θεατές που ξεπέρασαν τις δυο δεκάδες, απόλαυσαν το έργο καθισμένοι σε καρέκλες μπροστά από το μαγαζί ενώ πολλοί ήταν οι περίεργοι, ντόπιοι και αλλοδαποί  που το χάζευαν όρθιοι καθώς και οι περαστικοί που κοντοστέκονταν και ρωτούσαν να μάθουν τι συμβαίνει εκεί πέρα και φυσικά αποθανάτιζαν το γεγονός με κάθε είδους φωτογραφικό εργαλείο.Το «εισιτήριο» δε ήταν έξι ευρώ και στο οποίο συμπεριλαμβάνονταν και οτιδήποτε ποτό έπαιρνε.
 
 
-        Για όσους ενδιαφέρονται να περάσουν μια ευχάριστη διαφορετική ώρα της ημέρας στο κέντρο της Αθήνας, τους πληροφορώ ότι μπορούν να παρακολουθήσουν των ωραία παράσταση κάθε μέρα (πλήν Σαββατοκύριακου) στις 4 μπροστά από το Coffee inn του Μπάμπη και σίγουρα θα το ευχαριστηθούν.

 
Και για να μη ξεχνιόμαστε... Με τον Μπάμπη στο τέλος της παράστασης.
 
ΑΘΗΝΑ, 15042013
 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου