Σάββατο 28 Σεπτεμβρίου 2013

ΡΑΝΤΕΒΟΥ ΓΙΑ ΧΟΡΟ ΣΤΟ POLIS ART CAFE


 
Μέχρι χθες ξέραμε πως κάθε Παρασκευή στο Polis Art Café, στο αίθριο του Αρσακείου - Στοά του Βιβλίου (Πεσματζόγλου 5) στο κέντρο ακριβώς της Αθήνας έδιναν το ραντεβού τους, όσες κι όσοι τους αρέσει ο χορός salsa ή φροντίζουν να μάθουν πηγαίνοντας σε κάποια σχολή και τα Σάββατα, όσες κι όσοι τους αρέσει το τανγκό εκεί έδιναν το ραντεβού τους.
Χθες όμως τα πράγματα άλλαξαν, προς το καλύτερο! Η salsa έπιασε το κέντρο της «Στοάς του Βιβλίου» και στο αίθριο πήγαν οι swingers, μια άλλη μεγάλη ομάδα χορού και ανθρώπων που αγαπούν αυτό το είδος και έτσι, όλο το συγκρότημα του Αρσακείου, γέμισε μουσικές και το κυριότερο νεολαία που όπως είδα, του έδωσε του χορού και κατάλαβε. Αυτό δε που μου άρεσε περισσότερο είναι ότι εκτός από τους φανατικούς του ενός ή του άλλου είδους χορού, πολλοί ήταν που δοκίμαζαν τις ικανότητές τους και στις δυο πίστες, με μόνο διάλειμμα το ανεβοκατέβασμα της μαρμάρινης σκάλας που ενώνει αυτούς τους δυο ωραίους χώρους του αθηναϊκού κέντρου.

 
 
Έτσι χθες το Αρσάκειο με τις τόσες μνήμες και την ιστορία έγινε ένας χαρούμενος χώρος συνάντησης νέων που αγαπούν το χορό και ήταν κατά τη γνώμη αρκετών που το συζήτησα, ο μόνος ζωντανός χώρος στο κέντρο της Αθήνας που προσπαθεί με κάθε τρόπο να ξεπεράσει τις δυσκολίες της εποχής και να διαλύσει τα σκοτάδια που το πλάκωσαν τον τελευταίο καιρό. Πίσω από αυτές τις ενέργειες, αναζητήστε τους πρωτεργάτες αυτών των εκκδηλώσεων, τον Σωτήρη και τον Βασίλη καθώς και όλα τα παιδιά που δουλεύουν στο Polis και στους υπεύθυνους των σχετικών σχολών χορού.
 

ΑΘΗΝΑ, 28092013

 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου