Τετάρτη 23 Οκτωβρίου 2013

Ο "ΑΚΤΗΜΩΝ" ΞΕΠΕΡΑΣΕ ΤΙΣ 250.000 ΕΠΙΣΚΕΨΕΙΣ


 
Είναι μεγάλη μέρα η σημερινή για τον «Ακτήμονα» καθώς τούτες τις στιγμές υπολογίζω, στο actimon.blogspot.com  που ξεκίνησε πριν από δυο χρόνια σαν χώρος όπου έγραφα διάφορα πράγματα που έβλεπα, άκουγα και φυσικά όσα προλάβαινα, σε μια εποχή που τα πάντα άλλαζαν, οι επισκέπτες (αναγνώστες πιο σωστά) ξεπέρασαν τις 250.000!!!

Ο αριθμός είναι εντυπωσιακός, με τιμά και με βάζει σε πιο βαριές υποχρεώσεις ενώ με υποχρεώνει σε μια νέα συνέπεια. Καθώς είδατε πως τελευταία ο «Ακτήμων» πέρασε από την προσωπική κειμενογραφία και παρατηρήσεις και σε μια μορφή ειδησειογραφικής προβολής. Τούτο κρίθηκε αναγκαίο γιατί μέσα στην κρίση που ταλανίζει τα ΜΜΕ, παραδοσιακά και νέα, πολλές ειδικές ειδήσεις και κάποια γεγονότα, ούτε καν αναφέρονται.
Τέτοιες ειδήσεις και γεγονότα ήταν κυρίως αυτά που κάποτε στην παλιά «Ελευθεροτυπία» στεγάζονταν κάτω από τον τίτλο των «Μικρών Πατρίδων» και αφορούσαν τον κόσμο της άλλης Ελλάδας και την κίνησή τους. Δυστυχώς οι «Μικρές Πατρίδες» δεν μπόρεσαν να συνεχίσουν την πορεία τους στην εφημερίδα και καθώς γι’ αυτές μονόδρομος ήταν η παρουσία τους στο δικτυακό χώρο πέρασαν μια μακρά περίοδο προσαρμογής και σιγά - σιγά άρχισαν να δηλώνουν το παρόν τους σε αυτό το νέο σύμπαν με την υπογραφή του «Ακτήμωνα» και φυσικά έτσι θα συνεχίσουν γιατί σε αυτόν χρωστάνε την ύπαρξή τους.

Ένα καινούργιο που επίσης θα παρατηρήσατε στον «Ακτήμονα» ήταν η προσοχή που έδωσε και σε πράγματα που αφορούν την Αθήνα, συγκεκριμένα την κίνηση στο ιστορικό κέντρο και τους ανθρώπους του και είναι αποτέλεσμα μιας διαφορετικής ματιάς πάνω σε ένα κόσμο που επίσης αλλάζει με εξαιρετικά γρήγορους ρυθμούς και περιέχει εκπλήξεις. Και σε αυτό τον τομέα ο «Ακτήμων» θα προσπαθήσει να δηλώνει όσο μπορεί το παρόν του.

Έτσι λοιπόν φτάσαμε σήμερα να σβήνουμε όλοι μαζί 250.000 δικτυακά κεράκια, στα ασημένια γενέθλια και να εγκαινιάζουμε μια νέα περίοδο που πολύ σύντομα θα μας βγάλει σύντομα σε μια πιο οργανωμένη παρουσίαση των «Μικρών Πατρίδων» και του «Ακτήμονα» που δεν έχει λόγια να σας ευχαριστήσει για την προσοχή που δίνατε στις αναρτήσεις του στο blog αλλά και στο Facebook που λόγω της φύσης του επιστρατεύτηκε να τον υποστηρίξει.

Καλή πορεία να έχουμε όλοι στο δικτυακό σύμπαν που ανοίγεται όλο και πιο δυναμικά μπροστά μας και απαιτεί τον παρόν όλων μας…
ΑΘΗΝΑ, 23102013

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου