Κυριακή 6 Οκτωβρίου 2013

ΤΑ «ΚΑΦΕΝΕΙΑ» ΤΟΥ ΓΙΩΡΓΟΥ ΠΙΤΤΑ



Φάγαμε κάτι ωρίτσες προχθές το απόγευμ με τον Γιώργο Πίττα στην «Αθηναϊδα» να στήσουμε την έκθεση φωτογραφίας που θα παρουσιάσει παράλληλα με το νέο του βιβλίο «Τα καφενεία της Ελλάδας» (Εκδόσεις Κοιλάδα των Λευκών) αύριο Δευτέρα 7 Οκτωβρίου, στις 8 το απόγευμα και ήταν ομολογώ μια εμπειρία μοναδική για όλους μας.


Μαζί μς ήταν, η Νίνα Κασιανού, ιστορικός της φωτογραφίας που επιμελήθηκε την έκθεση και έγραψε το προλογικό της σημείωμα, ο Κώστας Ορδόλης, φωτογράφος ενώ στη βαρειά δουλειά,ήτοι το προσεκτικό μέτρημα, το κρέμασμα και το κάρφωμα που όπως αποδείχθηκε γι’ αυτόν ήταν παιχνιδάκι και το έκανε με τέλειο τρόπο, ήταν ο Ανέστης Βιόλατζης από τη Λέσβο.


Όλα πήγαν όπως τα είχε σχεδιάσει η Νίνα μετά από ατέλειωτη κουβέντα με το συγγραφέα φυσικά και στο τέλος ο Γιώργος ευχαριστημένος και από το φωτισμό που οργάνωσαν οι υπάλληλοι του κέντρου στήθηκε καμαρωτός, καμαρωτός μπροστά στον τοίχο όπου είχαν αναρτηθεί κάποιες φωτογραφίες από παλιές και σπάνιες ταμπέλες. Η σύνθεση δεν θα μπορούσε παρά να χαρακτηριστεί ως το «Πανόραμα των καφενείων» και η οποία θα καλωσορίσει τους επισκέπτες της έκθεσης και τον κόσμο που έχει προσκληθεί να έρθει στην παρουσίαση του βιβλίου και για το οποίο μιλάμε,ο Τάσος Μπίρης, αρχιτέκτων, ο Λευτέρης Παπαδόπουλος, δημοσιογράφος, η Μπήλιω Τσουκαλά, δημοσιογράφος κι εγώ.
ΑΘΗΝΑ, 05102013

1 σχόλιο:

  1. Από τότε που γυρνούσα σε όλη την Ελλάδα λόγω επαγγελματικών υποχρεώσεων (διερμηνέας της Αυστραλιανής Πρεσβείας) είχα μια μεγάλη αγάπη για τα Παλιά Καφενεία. ΄Ισως την είχα κληρονομήσει απο τον πατέρα μου που και αυτός τα λάτρευε. Γι'αυτό και όταν έμαθα για το βιβλίο του Γιώργου Πίττα χάρηκα ιδιαίτερα.Τώρα μαθαίνω απο σένα Ηλία ότι θα απολαύσουμε και παλιές και σπάνιες ταμπέλες στην παράλληλη έκθεση φωτογραφίας. Δεν υπάρχει περίπτωση να χάσω τέτοια ευκαιρία. Αύριο θα σας θαυμάσω όλους στην παρουσίαση. Καλή επιτυχία !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή