Σάββατο 19 Οκτωβρίου 2013

ΚΑΣΤΑΝΟΓΙΟΡΤΗ ΣΤΗ ΣΚΗΤΗ ΑΓΙΑΣ



 

Την 10η εκδήλωση «Τα δώρα της γης» διοργανώνει ο Περιβαλλοντικός Μορφωτικός Σύλλογος Σκήτης – Αγιοκάμπου σε συνεργασία με τον Δήμο Αγιάς και την Περιφέρεια Θεσσαλίας (Περιφερειακή Ενότητα Λάρισας). Στόχος αυτής είναι η ανάδειξη του τόπου τουριστικά και η προβολή όλων των προϊόντων του, με ιδιαίτερη έμφαση στο κάστανο, που προσφέρει στους κατοίκους μεγάλο, ανάλογα με τη χρονιά, οικονομικό όφελος.

Η καστανογιορτή, η οποία θα πραγματοποιηθεί αύριο, Κυριακή 20 Οκτωβρίου, στις 12 το μεσημέρι, στην πλατεία της Σκήτης, περιλαμβάνει και το 10ο Φεστιβάλ Γευσιγνωσίας, όπου θα λάβουν μέρος συνεταιρισμοί γυναικών και σύλλογοι με παραδοσιακά εδέσματα που θα έχουν σαν πρώτη ύλη αγροτικά προϊόντα, ενώ μια επιτροπή γευσιγνωσίας, αποτελούμενη από μαγείρους και διατροφολόγους, θα βραβεύσει τους συμμετέχοντες.

Το ταξίδι στις γεύσεις θα συνεχιστεί από τον μάγειρα Δημήτρη Γεωργούλα, ο οποίος θα μαγειρέψει μπροστά στον κόσμο εδέσματα με βάση αγροτικά προϊόντα, ενώ οι ζαχαροπλάστες των ζαχαροπλαστείων της Αγιάς «Μιχάλης» και «Δημηρούλης» θα ετοιμάσουν γλυκές λιχουδιές. Την εκδήλωση θα πλαισιώσει η διατροφολόγος, διαιτολόγος Γεωργία Μαυρογιάννη με ομιλία της σχετική με το θέμα της γιορτής. Παράλληλα, οι μικροί φίλοι θα ζωγραφίσουν «Τα δώρα της γης» με τη βοήθεια του εικαστικού εργαστηρίου για παιδιά της Ευαγγελίας Χατζούλη.

Οι επισκέπτες θα γευτούν κάστανα που θα ψήνουν οι καστανάδες, αλλά και κρασί και τσίπουρο από τα οινοποιεία Βρυσσά, Καραμήτρου και Τυρνάβου. Θα έχουν, επίσης, την ευκαιρία να προμηθευτούν αγροτικά προϊόντα και παράγωγα αυτών, να διασκεδάσουν υπό τους ήχους παραδοσιακής μουσικής του συγκροτήματος Κωστούλη και να χορέψουν μαζί με τα χορευτικά τμήματα της Αγιάς και της Χάλκης.

 

Στην εκδήλωση θα πάρουν μέρος τα εργαστήρια γεύσεων «Γιαμ», «Θεονία», «Κτήμα Μάνδαλο», «Τα σαπούνια συλλογής», ο «Θεσσαλικός κάμπος», ο χαλβάς Φαρσάλων «Καταραχιάς», τα βιολογικά σαπούνια «Κουμαδίτης Δημήτρης», ο Ομιλος Φίλων της Αμπέλου και του Οίνου «Ο Διόνυσος» και η Λέσχη Μελέτης και Προστασίας της Μυκητοχλωρίδας και του Δάσους Amanita Caesarea.

Τηλέφωνα επικοινωνίας 6946-778189, 6970-017267.


ΥΓ. Η δημοσίευση από την εφημερίδα "ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ" της Λάρισσας.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου