Κυριακή 3 Νοεμβρίου 2013

Η ΟΜΟΝΟΙΑ ΓΕΜΙΣΕ ATENISTAS


 
Μια διαφορετική, ωραία νύχτα έζησε χθες η Ομόνοια με την διοργάνωση από την ομάδα των Atenistas, μιας μεγάλης χορευτικής συνάντησης με μουσικές αναδρομές σε πολλές δεκαετίες στην οποία έλαβαν μέρος πολλές Αθηναίες και Αθηναίοι, κυρίως νέοι που ζωντάνεψαν για πολλές ώρες την πλατεία. Στα ωραία της βραδιάς ήταν και τα χτενίσματα καθώς και τα στολίσματα πολλών γυναικών από τη Νούα και άλλα μέλη της ομάδας  που έκαναν μέσα σε λίγα λεπτά αγνώριστα πολλά κεφάλια και έδωσαν έναν εορταστικό τόνο στα πρόσωπα πολλών γυναικών και καλύτερο σημείο για να δείξουν την ωραία αλλαγή δεν ήταν τίποτα άλλο, από ένα άδειο κάδρο με νοσταλγική διακόσμηση που έμοιαζε σαν την πύλη του χρόνου που μας μετέφερε σε άλλες εποχές, οπωσδήποτε πιο χαρούμενες. Μια παλιά βέσπα επίσης, έπαιξε το ρόλο του οχήματος που μετέφερε όσους κάθονταν στη σέλλα της και έπιαναν το τιμόνι της, σε περασμένες δεκαετίες.

 




Σημασία πάντως έχει πως με τη χθεσινή εκδήλωση στην Ομόνοια δόθηκε μια μουσική απάντηση σε όλους εκείνους που πιστεύουν πως η υπόθεση των δημοσίων χώρων και μάλιστα της πολύπαθης πλατείας είναι μια χαμένη υπόθεση και η υποβάθμισή τους είναι δεδομένη, πως με κάποιες δράσεις που δεν κοστίζουν μάλιστα σχεδόν τίποτα καθώς γίνονται με πρωτοβουλία των πολιτών, μπορούν να αλλάξουν έστω και για λίγες ώρες προς το καλύτερο και να απωθήσουν με τον τρόπο τους φόβους που έχουν φωλιάσει εκεί.

 
Είναι βέβαιο πως την επομένη ημέρα, το ξημέρωμα κιόλας της επομένης ημέρας «οι δυνάμεις του κακού» θα επιχειρήσουν να επανακαταλάβουν το χώρο από τον οποίο τους απώθησε η μουσική και ο χορός, αλλά όπως και να έχει, κάτι θα βρουν αλλαγμένο στο χώρο και θα καταλάβουν πως δεν είναι μόνο δικό τους αλλά όλης της πόλης και τελικά θα τον κερδίσει, όποιο κομμάτι της έχει τις καλύτερες ιδέες και προτάσεις πάνω σε αυτόν. Κι αν αυτό επαναληφθεί αρκετές φορές,είτε με μουσικές, είτε με άλλες δράσεις τότε είναι σίγουρο πως τη «μάχη της Ομονοίας» αλλά και άλλων χώρων πέριξ από αυτή θα την κερδίσουν τελικά οι Αθηναίοι που τόσο δεν λογαριάστηκαν τα τελευταία χρόνια από τις ποικίλες ομάδες και εξουσίας που οδήγησαν την πόλη στον μαρασμό και την υποβάθμιση.

 Ένα μεγάλο μπράβο στους atenistas που είχαν την ιδέα για τη διοργάνωση μιας τέτοιας βραδιάς ανοιχτής σε όλους και φυσικά στις Αθηναίες και τους Αθηναίους που έδωσαν το παρόν τους με τόσο ωραίο τρόπο. Το επόμενο ραντεβού, σύντομα και σε άλλη πλατεία.

 
Στη μεγάλη αυτή συνάντηση των atenistas, βρήκα την ευκαιρία να κάνω αρκετές φωτογραφίες, κάποιες από τις καλύτερες δημοσιεύω εδώ και ελπίζω πως συνέβαλα κι εγώ με αυτόν τον τρόπο στην επιτυχία της βραδιάς και στην καταχώρησή της ως μια σπουδαία εκδήλωση που πρέπει μάλιστα να επαναλαμβάνεται συχνά, όχι μόνο στην Ομόνοια αλλά και σε άλλους χώρους της πολύπαθης Αθήνας. Είναι βέβαιο πως δεν πρόλαβα να φωτογραφίσω τα πάντα και ίσως κάποια πρόσωπα μου διέφυγαν αλλά πιστεύω πως σύντομα θα μας δωθεί μια άλλη ευκαιρία και θα έχουμε όλοι καλύτερα αποτελέσματα.

Περισσότερες φωτογραφίες στο https://www.facebook.com/#!/ilias.provopoulos/media_set?set=a.10202308559092754&type=1

ΑΘΗΝΑ, 03112013

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου