Πέμπτη 26 Δεκεμβρίου 2013

ΕΦΥΓΕ Ο ΣΤΕΦΑΝΟΣ ΘΕΟΛΟΓΗΣ…

Μαζί με τον Στέφανο και τη γυναίκα του Μάρθα μπροστά στο μνημείο των πνιγμένων 
συγχωριανών του, την ημέρα που πήγαμε στη Νεράιδα για να μιλήσουμε για το θέμα.

Πέταξε για τους ουρανούς των Αγράφων,την παραμονή των Χριστουγέννων ο Στέφανος Θεολόγης, ένας σπάνιος άνθρωπος και φλογερός Αγραφιώτης τον οποίο είχα την τύχη να γνωρίσω και να μιλήσω πολλές φορές μαζί του για τον τόπο του, για τη ζωή του και για την Καρδίτσα που γνώρισε όταν έφυγε από το χωριό του, το Νεοχώρι και συνέχεια επί 53 συναπτά έτη τάισε στον ιστορικό «Έλατο», ένα μαγαζί που δεν έκλεινε ποτέ και αποτελούσε αξιοθέατο για την Καρδίτσα καθώς ήταν παράλληλα και έκθεση φωτογραφιών από όλους τους επώνυμους που πέρασαν την πόρτα του και έκατσαν στα τραπέζια του.

Μαζί με τη συνάδελφο Μάρω Κουρή, πριν από δυο χρόνια στον «Έλατο» καθόμαστε με τον Στέφανο 
στο ίδιο τραπέζι και η μιλάει στη Μάρω για τον «Έλατο» και την ιστορία του.
Ο Στέφανος τάφηκε χθες στο Νεοχώρι, στο ξάγναντο νεκροταφείο που βλέπει τη λίμνη και κοντά στο μνημείο που στήθηκε με δική του πρωτοβουλία για τους 17 πνιγμένους συγχωριανούς του, την παραμονή του Αγίου Νικολάου το 1959 οι οποίοι επέστρεφαν με βάρκα στο χωριό από τα εργοτάξια της λίμνης. Ο Στέφανος είχε πάρει προσωπικά το θέμα και αγωνίστηκε πολύ για την αποκατάσταση των οικογενειών των θυμάτων.


Με το θάνατο του Στέφανου Θεολόγη, η Καρδίτσα χάνει έναν άνθρωπο - παράδειγμα,έναν  αγωνιστή της ζωής, έναν σπουδαίο πατριώτη και επαγγελματία αλλά περισσότερο απ’ όλα οι Καρδιτσιώτες κι εμείς που τον γνωρίσαμε χάσαμε ένα φίλο και η διαρκής παρουσία του στον «Έλατο» θα μας λείψει. Ας είναι ελαφρό το χώμα των Αγράφων που θα τον σκεπάσει…

ΑΘΗΝΑ, 26122013

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου