Τρίτη 25 Φεβρουαρίου 2014

ΕΝΑ ΜΕΓΑΛΟ ΒΙΒΛΙΟ, ΜΙΑ ΩΡΑΙΑ ΠΑΡΑΣΤΑΣΗ



Μόλις πρόλαβα νωρίτερα να δω ένα μικρό κομμάτι από την προ - παράσταση του «Αρμαντέιλ» στο βιβλιοπωλείο «Παπασωτηρίου» και μπορεί να μην κέρδισα εισητήριο για την κανονική παράσταση στην κλήρωση που ακολούθησε, αλλά μου έτυχε το εξαιρετικό βιβλίο του Collins Wilkie που κυκλοφορεί από τις εκδόσεις «Gutenberg» σε μετάφραση της Σάντυ Παπαϊωάννου και γλωσική επιμέλεια και διορθώσεις από τη Ζωή Μπέλλα και ένιωσα κάπως καλύτερα γιατί ομολογώ πως το σημερινό απόγευμα, δεν ήταν και από τα καλύτερα του μήνα γιατί απλά, κάποιοι άνθρωποι δεν μπορούν να καταλάβουν την πραγματικότητα.

 
Τι βιβλίο είναι όμως αυτό και για ποια παράσταση αναφερόμαστε: Στη μυστηριώδη ατμόσφαιρα της βικτωριανής Αγγλίας, δύο μακρινά ξαδέρφια συναντούνται και γίνονται φίλοι χωρίς να γνωρίζουν τη συγγένειά τους ή ότι έχουν το ίδιο όνομα: Άλαν Αρμαντέιλ. Επίσης, δεν ξέρουν ότι ο πατέρας του ενός έχει δολοφονήσει τον πατέρα του άλλου… Το μυθιστόρημα «Αρμαντέιλ» ολοκληρώθηκε το 1866 από τον πρωτοπόρο της σύγχρονης νουβέλας μυστηρίου, Collins Wilkie, έξι χρόνια μετά την περίφημη «Γυναίκα με τα Άσπρα» και κυκλοφόρησε στην Ελλάδα από τον εκδοτικό οίκο «Gutenberg» το 2012. Ο ηθοποιός και σκηνοθέτης Κωνσταντίνος Ασπιώτης ανέλαβε ν' ανεβάσει το έργο στο Σύγχρονο Θέατρο τον Μάρτιο. Ο ίδιος πρωταγωνιστεί με παρτενέρ την ταλαντούχα Μαρία Κίτσου -βραβευμένη με Θεατρικό Βραβείο «Μελίνα Μερκούρη» για τον ρόλο της στα «Ορφανά» του Ντένις Κέλι,το 2012.

Σήμερα λοιπόν το απόγευμα,όσοι βρέθηκαν στο βιβλιοπωλείο «Παπασωτηρίου» στην οδό Πανεπιστημίου,πήραν μια γεύση της παράστασης και φυσικά πέντε από αυτούς κέρδισαν εισιτήρια και τέσσερις άλλοι εκτός από μένα, από ένα βιβλίο το οποίο αριθμεί 1214 σελίδες αλλά δεν τρομάζω, διάβασα από την ίδια σειρά και με τόσες σελίδες το "Μέλμοθ ο περιπλανώμενος" του Charles R. Martin και μου άρεσε πολύ.
ΑΘΗΝΑ,24022014

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου