Τετάρτη 5 Μαρτίου 2014

ΤΟ ΘΕΑΤΡΙΚΟ ΒΡΑΒΕΙΟ «ΜΕΛΙΝΑ ΜΕΡΚΟΥΡΗ»



Από αριστερά: Λένα Δροσάκη, Γιούλικα Σκαφιδά, Δημήτρης Λιγνάδης,
Νάντια Κοντογεώργη, Λένα Παπαληγούρα.
Δεν φημίζομαι για τη σχέση μου με το θέατρο, πράγμα που οφείλεται κυρίως στη μακρά θητεία μου στις εφημερίδες που δούλευα πάντα το απόγευμα προς βράδυ, έξι μέρες μάλιστα την εβδομάδα και δεν γνωρίζω αρκετά από αυτό το χώρο. Έτσι δεν ήμουν έτοιμος να κάνω ούτε ρεπορτάζ, ούτε και φωτογραφίες στην χθεσινή εκδήλωση της απονομής του θεατρικού βραβείου «Μελίνα Μερκούρη» που έγινε στο Μουσείο Μπενάκη. Ήταν άλλωτε τόσοι συνάδελφοι δημοσιογράφοι εκεί και ακόμη περισσότεροι φωτογράφοι που ασχολούνταν κυρίως με την Μαριάννα Βαρδινογιάννη, τον Κώστα Λαλιώτη που κάθησαν μαζί με άλλους επίσημους και επώνυμους στην πρώτη σειρά και ένοιωθα πως μάλλον περίσσευα. Κάποια στιγμή σήκωσα κι εγώ τη μηχανή και τράβηξα μερικές φωτογραφίες με τις νέες ηθοποιούς που βραβεύτηκαν και έτσι μπορώ να πως ότι πήρα το «βάπτισμα τυ πυρός» σε τέτοιο ρεπορτάζ...

Το βραβείο απονέμεται σε αναγνώριση της καλύτερης γυναικείας ερμηνείας της περασμένης θεατρικής περιόδου. Το βραβείο απέσπασε η Γιούλικα Σκαφιδά για την ερμηνεία της στην παράσταση "Το πένθος ταιριάζει στην Ηλέκτρα" του Γιουτζίν Ο'Νιλ, σε σκηνοθεσία Γιάννη Χουβαρδά στο Εθνικό θέατρο και την καρφίτσα της Μελίνας Μερκούρη της παρέδωσε η Λένα Παπαληγούρα η οποία ήταν η περσινή νικήτρια.
Σημειώνουμε πως υποψήφιες για το φετινό θεατρικό βραβείο ήταν: Η Λένα Δροσάκη για την συμμετοχή της στο θεατρικό έργο του Γιώργου Ιωάννου «Είσαι σκοπός και γύρω σου χορεύουν τσοπανόσκυλα» σε σκηνοθεσία Γιάννη Σκουρλέτη που παρουσιάστηκε στο Ίδρυμα Μιχάλης Κακογιάννης και για την συμμετοχή της στο θεατρικό έργο «Venison» σε σκηνοθεσία και σύλληψη Θάνου Παπακωνσταντίνου από την ομάδα "The Helter Skelter Company" που παρουσιάστηκε στο Ίδρυμα Μιχάλης Κακογιάννης". Η Νάντια Κοντογεώργη για την συμμετοχή της στο μιούζικαλ «Σικάγο» των Φρεντ Εμπ και Μπομπ Φόσι σε σκηνοθεσία Σταμάτη Φασουλή στο θέατρο Παλλάς. Η Γιούλικα Σκαφιδά για τον ρόλο της Κάρολ Κατρήρ στο θεατρικό έργο «Ορφέας στον 'Αδη» του Τένεσι Ουίλιαμς σε σκηνοθεσία Barbara Weber και για τον ρόλο της Χέιζελ Νάιλς στο έργο «Το Πένθος ταιριάζει στην Ηλέκτρα» του Ευγενίου Ο'Νιλ, σε σκηνοθεσία Γιάννη Χουβαρδά στο Εθνικό θέατρο. Την επιτροπή η οποία αποφάσισε μεταξύ των υποψηφιοτήτων αποτελούν οι Μάγια Λυμπεροπούλου (πρόεδρος),Δηώ Καγγελάρη, Ματίνα Καλτάκη, Ρένη Πιττακή και ο Δημήτρης Λιγνάδης ο οποίος παρουσίασε την εκδήλωση.

- Την απονομή του βραβείου ακολούθησαν τα εγκαίνια της έκθεσης «Οδός Μελίνας Μερκούρη» για την οποία αργότερα θα ακολουθήσει σχετική ανάρτηση.
ΑΘΗΝΑ, 04032014

 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου