Παρασκευή 21 Μαρτίου 2014

FACESCAPES ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΛΕΑΝΝΑ ΜΑΡΤΙΝΟΥ


 
Στις αίθουσες του Κέντρου Ελληνικής Γλώσσας «Λέξη- Λόγος» με την ωραία βεράντα πάνω από την Πλατεία Καπνικαρέας εγκαινιάστηκε χθες η έκθεσή ζωγραφικής «Facescapes [ Πρόσωπα / Τοπία ]» της Ελεάννας Μαρτίνου και έδωσαν το παρών τους πολλές φίλες και πολλοί φίλοι. 

 
Αντιγράφουμε από το σημείωμα της πρόσκλησης: «Τα πρόσωπα των ανθρώπων είναι μουσικές», γράφει ο Γιώργος Χειμωνάς. Μέσα από επάλληλες εναποθέσεις, χρώματα, πλέγματα, θραύσματα, εικόνες, στίχους και μελάνια, οι δύο διαστάσεις κατασκευάζουν την τρίτη διάσταση και τον χώρο. Με βασικό υλικό το μελάνι, η προσωπική γραφή δομεί τον χώρο και παραπέμπει στην αρχιτεκτονική κατασκευή. Η μικροκλίμακα του προσώπου συγγενεύει με τον άπειρο χώρο μέσα από ένα δίκτυο που συνδέει τις φαινομενικά ασήμαντες καθημερινές στιγμές με τη μη γραμμική συνέχεια του χρόνου. Κάθε πρόσωπο συντίθεται από τα μικρά θραύσματα και τις κυψέλες που το συνδέουν με το Σώμα της Κοινωνίας. Η άσκοπη περιπλάνηση στον λαβύρινθο των χρονικών στιγμών συγγενεύει με τη δομή της μουσικότητας της γλώσσας των ποιημάτων που είναι η αφορμή για την αποτύπωση του Προσώπου».

Η έκθεση θα διαρκέσει ως τις 10 Απριλίου (Πλατεία Καπνικαρέας 3, 6ος όροφος 2103311602/ 6976673395 και  info@lexi-logos.gr / www.lexi-logos.gr) και www.eleanna-martinou.blogspot.gr

Περισσότερες φωτογραφίες στο
 

 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου