Παρασκευή 4 Απριλίου 2014

ΒΡΑΔΥΑ ΣΧΟΛΙΚΩΝ ΑΝΑΜΝΗΣΕΩΝ



 

Εγώ δεν έχω κάτσει στα θρανία του 53ου Δημοτικού Σχολείου Αθηνών (Αλκαμένους και Ταρσού στον Άγιο Παντελεήμονα) αλλά πήγε σε αυτό ο φίλος μου και συγχωριανός Κώστας Ποντικόπουλος και μέσω αυτού γνώρισα, όταν ερχόμουν εκείνα τα χρόνια στην Αθήνα κάποιους συμμαθητές του με τους οποίους μεγαλώντας γίναμε και φίλοι και παράλληλα γνώρισα και τη γειτονιά με τον Κώστα να με συνοδεύει στα πρώτα βήματα.

Έτσι δεν βρέθηκα σε ένα άγνωστο χώρο όταν χθες συναντηθήκαμε στην ωραία αίθουσα εκδηλώσεων το σχολείου, το οποίο στο μεταξύ έχει αλλάξει από τότε που το γνώρισα κι εγώ να γιορτάσουμε για μια άλλη φορά την έκδοση του βιβλίου του Κώστα «Τα μπλούζ του Αγίου Παντελεήμονα» (Εκδόσεις «Εύμαρος»).
Η εκδήλωση είχε διοργανωθεί από το Σύλλογο Γονέων και Κηδεμόνων του 53ου Δημοτικού Σχολείου και την «Ομάδα Αποφοίτων Ταρσού και Αλκαμένους» και φυσικά η αίθουσα γέμισε μέχρι αδιαχωρήτου από παλιούς συμμαθητές του Κώστα, γείτονες και φίλους. Για το βιβλίο αλλά και για τα χρόνια των θρανίων μίλησαν οι συμμαθητές του Κώστα,  Κώστας Γαληνός και Λίνα Τσουρουνάκη και η διευθύντρια του σχολείου Μαρία Νεζερίτη.

Η έκπληξη της βραδιάς φυσικά και ήρθε από τους μαθητές, τη Σοφία Μέλλου (ΣΤ’ Τάξη), τον Θέμη Μαυροδήμο (Ε’ Τάξη) και ένα άλλο παιδί που μου διαφεύγει το όνομα που διάβασαν αποσπάσματα του βιβλίου κι έτσι μας ταξίδεψαν και ταξιδέψαμε μαζί τους μισό αιώνα πίσω σε μια γειτονιά που όποιος διαβάσει το βιβλίο το Κώστα, θα τη νοσταλγήσει και θα κρίνει από όποια θέση έχει τις αλλαγές της. Μεταξύ των γειτόνων που παραβρέθηκαν στην εκδήλωση και μάλιστα δεν έχασε την ευκαιρία να βγάλει και ένα μικρό κηρυγμτάκι ήταν και ο επί 57 έτη εφημέριος του Αγίου Παντελεήμονα, συντοπίτης μας από την Παλαιοκατούνα Ευρυτανίας, παπα Ιωάννης Διώτης. Ανάμεσά μας επίσης ήταν και ο δάσκαλος Γιώργος Ποντικός, συγχωριανός μας ο οποίος διετέλεσε προ ετών διευθυντής του σχολείου.

Από πλευράς μας ευχόμαστε στον Κώστα να συνεχίσει να γράφει με τον ωραίο του τρόπο για τον Άγιο Παντελεήμονα και σε όλους μας πολλές καικαλές τέτοιες συναντήσεις ειδικά σε αυτή την τόσο παραξεγημένη στους καιρούς μας γειτονιά της Αθήνας.

ΑΘΗΝΑ 04032014
 
 


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου