Τρίτη 6 Μαΐου 2014

ΤΟ «ΚΟΙΝΟΝ ΤΩΝ ΖΑΓΟΡΙΩΝ» ΓΙΑ ΤΟ ΖΑΓΟΡΙ



Μέλη της Κίνησης «Το Κοινό των Ζαγορίων» στην Πανηπειρωτική. Από αριστερά:  Παπαρούνας Βασίλειος, Ζήσης Κώστας, Ντάφης Βασίλης, Δαλκαβούκης Βασίλης (υποψήφιος δήμαρχος), Κυριακάκου Γεωργία και Λούκας Κώστας.
Είπα πως δεν θα ασχολούμουν με τις Αυτοδοικητικές Εκλογές και τους φίλους υποψηφίους αλλά δεν μπορώ να παρακάμψω εύκολα την πρόκληση από την Κίνηση των φίλων από τα Ζαγόρια, «Το κοινόν των Ζαγορισίων» που τις προγραμματικές τους θέσεις αλλά και τους ίδιους ακούσαμε και είδαμε σε μια ωραία συζήτηση πριν από λίγες ημέρες στην Αθήνα. Πρόκειται για τον τέταρτο συνδυασμό(!) που κατεβαίνει στις εκλογές στο Ζαγόρι,έναν μικρό πληθυσμιακά Δήμο και τούτο δεν είναι καθόλου παράξενο καθώς το μέγα ζήτημα στο Δήμο Ζογορίων είναι το μοναδικό σε όλο τον κόσμο περιβάλλον που αποτελεί και τη μεγάλη προίκα της περιοχής και το οποίο έχει μπει για τα καλά πλέον στο στόχαστρο των ιδιωτικών συμφερόντων για την «αξιοποίησης» της δημόσιας  και της δημοτικής περιουσίας στο όνομα των «επενδύσεων» και των «θέσεων εργασίας», αδιαφορώντας προκλητικά για το φυσικό και δομημένο περιβάλλον, για τον κοινωνικό ιστό των τοπικών κοινωνιών, για τις επιλογές  των ανθρώπων που αποφάσισαν να ζήσουν στον τόπο τους με αξιοπρέπεια.  

Από την παρουσίαση του θέσεων και του προγράμματος της Κίνησης «Το Κοινό των Ζαγορίων» στην Πανηπειρωτική. Ο υποψήφιος δήμαρχος Βασίλειος Δαλκαβούκης με τον ευρωβουλευτή των «Πράσινων» Νίκο Χρυσόγελο.
Οι φίλοι από το Ζαγόρι καλούν τους δημότες του Ζαγορίου να στηρίξουν  τη Δημοτική Κίνηση «Το Κοινόν των Ζαγορισίων» και να συμπράξουν όλοι μαζί στην περιφρούρηση του τόπου και την ανάδειξή του σε ένα χώρο για αξιοπρεπή διαβίωση για τη γενιά που φεύγει, για τις γενιές που έρχονται και θα ζητήσουν το λόγο αν αδιαφορήσουν ή ολιγωρήσουν απέναντι στις προκλήσεις. Να δώσουν όλοι μαζί τον αγώνα για τον τόπο τους χωρίς ιδιοτέλεια και υπολογισμένα μικροσυμφέροντα, αλλά συλλογικά, με κοινωνική ευαισθησία και ευθύνη. Περισσότερα για την Κίνηση στο www.neozagori.gr
ΑΘΗΝΑ, 06052014

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου