Παρασκευή 9 Μαΐου 2014

ΤΑ ΠΡΩΤΑ ΛΟΥΛΟΥΔΙΑ ΤΗΣ ΤΖΑΚΑΡΑΝΤΑΣ


 
Το ζητούμενο σε τούτες τις εκλογές στην Αθήνα, είναι ποιος δια της ψήφου μας θα γίνει δήμαρχος στην αρχαιότερη πόλη του κόσμου που λειτούργησε για πρώτη φορά η εκλογή αρχόντων από τον Δήμο. Ποιος θα είναι, θα το μυριστούμε την πρώτη Κυριακή και ανάλογα τώρα με την κρίση μας θα τον στείλουμε στο Δημαρχείο στην οδό Αθηνάς.
Πέραν όμως των εκλογών που γίνονται κάθε τέσσερα χρόνια, στον μοναδικό αυτό δρόμο της Αθήνας που βλέπει στην Ακρόπολη και οοποίος είναι ιδιαίτερα αδικημένος και κακοποιημένος, κάθε άνοιξη περίπου τέτοιες ημέρες αρχίζουν την ανθοφορία τους οι τζακαράντες, φυτό εξωτικό που πρώτα βγάζει τα λουλούδια του και μετά τα φύλλα.

Πέρσι, λόγω του αυστηρού κουρέματος των δέντρων  δεν ευχαριστηθήκαμε και πολλά λουλούδια στη διαλυμένη δεντροστοιχία αλλά φέτος, όπως είδα πριν από λίγο, τα φρέσκα κλαριά σε κάποια δέντρα άρχισαν ήδη να βγάζουν ρωμαλέα άνθη και σιγά - σιγά θα γεμίσουν και τα άλλα κι έτσι ως φαίνεται, οι τζακαράντες θα είναι τα πρώτα δέντρα κάτω από τα οποία θα περάσει ο νέος Δήμαρχος πηγαίνοντας στο Δημαρχείο.

ΑΘΗΝΑ, 09052014

 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου