Πέμπτη 5 Ιουνίου 2014

Η ΠΟΛΙΣ ΟΠΩΣ ΤΗΝ ΕΙΔΕ Ο ΣΑΒΒΑΣ ΔΕΛΗΣ


 
Είναι πολλοί οι συνάδελφοι επαγγελματίες φωτογράφοι και οι φίλοι ερασιτέχνες που κατά καιρούς οργανώνουν εκθέσεις φωτογραφίας και για τον κύκλο μας πάντοτε αποτελούν ένα σημαντικό γεγογός, καθώς μας δίνεται η ευκαιρία να συναντηθούμε, να τα πούμε, να κάνουμε συγκρίσεις στο έργο μας και να βεβαίως να πάρουμε ιδέες ο ένας από τον άλλο. Ένα άλλο στοιχείο της έκθεσης που πάντα μας προκαλεί, είναι και το κοινό που έρχεται να δει τα έργα και κατά κανόνα μελετούμε τις αντιδράσεις του και τη στάση του. Έτσι γίνεται συνήθως και αυτά είναι που ανεβάζουν την τέχνη όλων μας ένα σκαλάκι παραπάνω...
Προχθές βρεθήκαμε στην έκθεση φωτογραφίας του Σάββα Δελή στο Polis Art Café, στο κέντρο της Αθήνας  και είμασταν πολλοί οι συνάδελφοι αλλά πολλοί περισσότεροι και εκλεκτοί ως φάνηκε ήταν οι φίλοι του Σάββα που ήρθαν να τον τιμήσουν και αφού είδαν τις φωτογραφίες του, όλοι ήθελαν να βγάλουν μια φωτογραφία μαζί του και όλοι, διάλεγαν τη γωνία με την υπέροχη φωτογραφία μιας γυναίκας από την Κωνσταντινούπολη.  Έτσι τα εγκαίνια της έκθεσης «Εις την πόλιν» του Σάββα εξελίχθηκαν σε μια γιορτή φωτογραφίας με αφορμή βέβαια τις εξαιρετικές δικές του φωτογραφίες η οποίες λειτούργησαν ως το σκηνικό της ωραίας συνάντησης τόσων φίλων του Σάββα και της φωτογραφίας.

Αναφορικά τώρα με την έκθεση του Σάββα. Πρόκειται για μια σειρά φωτογραφιών που τράβηξε μέσα στα συνεχή ταξίδια του και την πρόσφατη πολύμηνη παραμονή του στην Κωνσταντινούπολη, μια εμπειρία ζωής όπως την περιγράφει και με τις οποίες μας μεταφέρει φωτογραφικά σε ένα θαυμαστό κόσμο φυσικού κάλλους, αντιθέσεων και πολυκουλτούρας. Εισβάλλοντας «αδιακρίτως» διακριτικά σε σημαντικά δρώμενα της Πόλης και στις καρδιές των ανθρώπων αποτυπώνει τα πολύπλευρα συναισθήματά τους, εισπράττει λύτρωση και μας αποκαλύπτει το μεγαλείο της Πόλης των Πόλεων!!!
Η έκθεση θα διαρκέσει μέχρι τις 30 Ιουνίου 2014.
Polis Art Cafe, Πεσμτζόγλου, 5. Αίθριον Στοάς Βιβλίου. 

ΑΘΗΝΑ, 05062014

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου