Παρασκευή 23 Ιανουαρίου 2015

Η «ΘΑΛΑΣΣΑ…» ΤΗΣ ΑΘΗΝΑΣ ΧΑΤΖΗ…


Από αριστερά: Γιάννης Ποιμενίδης, Κοσμάς Χατζής, Παναγιώτης Μπενέκος, Αθηνά Χατζή, Γαλάτεια Λασκαράκη και Γιάννης Πλιώτας.
Από τη μια μεριά, στο Σύνταγμα ήταν η συγκέντρωση του ΚΚΕ, από την άλλη στην Ομόνοια ήταν του ΣΥΡΙΖΑ και στη μέση, η όαση που λέγεται Polis Art Café, όπου οι Εκδόσεις «Μεταίχμιο» είχαν προγραμματίσει από καιρό να παρουσιάσουν το βιβλίο της Αθηνάς Χατζή «Η θάλασσα έφυγε» και το ευχαριστηθήκαμε όλοι όσοι βρεθήκαμε εκεί.
 
Η Αιμιλία Γιαννοπούλου μιλά για την κοινή έκθεση φωτογραφίας με την Αθηνά Χατζή.
 
Και δεν ήμασταν λίγοι που ακούσαμε χθες το βράδυ την δημοσιογράφο Γαλάτεια Λασκαράκη και τον συγγραφέα Γιάννη Πλιώτα να μιλάνε για το βιβλίο και τους ηθοποιούς, Κοσμά Χατζή, Γιάννη Ποιμενίδη και Παναγιώτη Μπενέκο να διαβάζουν αποσπάσματα. Την εκδήλωση η οποία άνοιξε με την ωραία ταινία «Η θάλασσα έφυγε» σε σκηνοθεσία Πέτρου Γιασεμή, πλαισίωσαν μουσικές επιλεγμένες από τη συγγραφέα και τραγούδια που ερμήνευσε ο Κοσμάς Χατζής. Παράλληλα με την παρουσίαση του βιβλίου της Αθηνάς Χατζή, έγιναν χθες στο Polis και τα εγκαίνια της έκθεσης φωτογραφίας «Genius loci: ένας διάλογος για την οδό Πειραιώς» που έγινε σε συνεργασία της Αθηνάς με την Αιμιλία-Γιούλα Γιαννοπούλου.


Η Αθηνά Χατζή, ο Βασίλης Χατζηϊακώβου και η Αιμιλία Γιαννοπούλου μπροστά στη «Βιβλιοθήκη των Ποιητών» και τις φωτογραφίες της έκθεσης «Genius loci: ένας διάλογος για την οδό Πειραιώς».
Περιττό να πούμε πως ο φίλος μου και συνεκδότης Βασίλης Χατζηϊακώβου, όπως πάντα έκανε μια εξαιρετική παρουσίαση στη διάρκεια της οποίας, εξέφρασε και το παράπονο πως ενώ είχε πάντα την επιθυμία να παίξει σε κάποια ταινία, κανένας δεν το έκανε πρόταση και ω του θαύματος, ο Πέτρος Γιασεμής ανέλαβε να του βρει ρόλο…

ΑΘΗΝΑ, 22012015

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου