Παρασκευή 6 Μαρτίου 2015

ΟΛΑ ΟΣΑ ΔΕΝ ΞΕΡΕΤΑΙ ΓΙΑ ΤΟ... ΑΙΔΟΙΟΝ



Ένα βιβλίο – ανθολόγιο, αφιερωμένο στο ανατομικό σημείο που ξεχωρίζει το «άλλο μισό του ουρανού» ή τον μεγαλύτερο πληθυσμό της γης, τις γυναίκες δηλαδή, γεμάτο με αντιπροσωπευτικές διατυπώσεις που εκπροσωπούν στο πεδίο των λέξεων όσα μπορούν να φανταστούν οι φαντασίες κι όσα μπορούν να πουν οι λέξεις για ό, τι κείται ένθεν και πέραν της φαντασίας και των λέξεων, παρουσιάζεται απόψε στο  Ippo Bar (Θησέως 12, Σύνταγμα).

O Σπύρος Δόικας στο Ιppo Bar με το βιβλίο στα χέρια και μια φωτογραφία του John j. Teli στον τοίχο.

Τίτλος του βιβλίου «Αιδοίον το δηκτικόν – Όλα όσα φοβούνται οι άντρες για τις γυναίκες και το σεξ» (Εκδόσεις Captainbook.gr) και ερανιστής του πλήθους των διατυπώσεων από την παγκόσμια μυθολογία, την ιστορία όλου του κόσμου και τα λόγια επιφανών ανά τους αιώνες ανδρών για το ωραίο φύλλο και τα δεινά που συνεπάγεται για τους άνδρες ο ατέρμονος αγώνας για την κατάκτησή του ο καλός φίλος Σπύρος Δόικας και μας καλεί, εκεί μετά τις 10 ως αργά το βράδυ σε ένα πάρτι όπου το κέντρο του θα είναι το αιδοίον  ενώ στους τοίχους θα κοσμούν φωτογραφίες του John J. Teli Sr. Lightsong Studio. Το βιβλίο προλογίζει ο ψυχίατρος, ψυχαναλυτής και οικογενειακός θεραπευτής Νίκος Σιδέρης και το εικαστικό μέρος του συμπληρώνουν τυπογραφικά κοσμήματα της Κάλλιας Κουβά.


Και για να πούμε και δυο λόγια για τον τίτλο του βιβλίου, σας μεταφέρουμε από τις σελίδες του μια χαρακτηριστική διατύπωση του Καμίλ Πάλια (Sexual Personae) : «Κάθε αιδοίο έχει κρυφά δόντια, καθώς το αρσενικό μόριο μπαίνει μεγάλο και βγαίνει μικρό... Για τον άντρα, η συνουσία αποτελεί μια επιστροφή στη μητέρα και μια παράδοση σ’ αυτήν. Για τον άντρα, το σεξ είναι ένας αγώνας αναζήτησης της ταυτότητάς του. Στο σεξ η οδοντωτή δύναμη, που τον έφερε στον κόσμο, αυτή η δράκαινα της φύσης, τον καταβροχθίζει και τον ξαναγεννά». Τα υπόλοιπα, στο εξαιρετικό βιβλίο του Σπύρου Δόικα και στο www.aidion.com

ΑΘΗΝΑ, 06032015

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου