Κυριακή 19 Απριλίου 2015

ΜΙΑ ΚΥΡΙΑΚΗ ΤΟΥ ΑΠΡΙΛΗ ΣΤΗΝ ΑΘΗΝΑ…

Οι ταπεινές «Καρυάτιδες της οδού Ασωμάτων» από τη θέση τους, μοιράζονται κι αυτές την απριλιάτικη μελαγχολία της πόλης και την υπομένουν την αταξία που επικρατεί δίπλα τους και μπροστά τους.. 


Καλησπέρα σας και καλή δύναμη να έχουμε να δούμε πως θα βγει και τούτη, η καινούργια εβδομάδα των παθών (με το παλαιό ημερολόγιο σήμερα νομίζω πως είναι των Βαϊων) και έπεται συνέχεια όπως όλοι γνωρίζουμε και διαισθανόμαστε σοβαρά τα πράγματα. Στο μεταξύ, η αφρικάνικη σκόνη που γέμισε τον ουρανό μας μπορεί να είναι ενοχλητική για τον πολύ κόσμο αλλά δίνει μια πολύ καλή ευκαιρία για όσους φωτογραφίζουν την πόλη και τη ζωή της γιατί τους απαλλάσσει από τις σκιές και τις αντανακλάσεις κι έτσι αναδεικνύονται καλύτερα κάποια θέματα ενώ δίνουν με την ελαφρά συννεφιά μια νότα απριλιάτικη. 

Λαμβάνοντας λοιπόν υπ’ όψιν τα ανωτέρω και εκτιμώντας τις τεχνικές δυνατότητές των εργαλείων μου βγήκα μια μικρή βόλτα στην πόλη και από τη σημερινή σοδειά θα σας μοιράσω κάποιες φωτογραφίες που λίγο – πολύ σχολιάζουν την επικαιρότητα, τόσο στον καιρό, όσο και στη διάθεση των ανθρώπων. Διάθεση που ομολογώ την είδα κάπως πεσμένη, όπως πεσμένη είδα και την κίνηση στο Μοναστηράκι και τους πέριξ χώρους όπου παραδοσιακά βγαίνει ο κόσμος τέτοιες μέρες να περπατήσει και να πιει κανένα φθηνό καφέ για παρηγοριά. Υπολογίζω πως κάθε χρονιά που περνάει λιγοστεύει από τη φτώχεια η κίνηση και δεν αποκλείεται στον επόμενο καιρό εκεί να βλέπουμε να κυκλοφορούν μόνο αλλοδαποί και τουρίστες που θα φωτογραφίζουν μια χρεοκοπημένη πόλη...


Σημείωση: Θα ακολουθήσει μια σειρά αναρτήσεων και σχολίων με θέμα την πόλη και τη ζωή της σήμερα στο Μοναστηράκι και τους γύρω χώρους.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου