Δευτέρα 6 Απριλίου 2015

ΜΑΧΕΣ ΜΕ ΠΟΥΠΟΥΛΑ ΣΤΗΝ ΑΘΗΝΑ


Ειρηνικός, γιατί δεν θα μπορούσε να ήταν αλλιώς, ο μαξιλαροπόλεμος που έλαβε χώρα χθες το μεσημέρι στην πλατεία Κλαυθμώνος και διοργανώθηκε με πρωτοβουλία της ιστοσελίδας Pillοwfighters.gr και προσέλκυσε αρκετά νέα αγόρια και κορίτσια που ήρθαν να λάβουν μέρος ακόμη και από μακρινές συνοικίες της Αθήνας και το απόλαυσαν.






Ήταν ένα παιχνίδι, ασφαλώς πρωτότυπο για την πόλη μας μιας και γίνονταν για πρώτη φορά και η ιδέα ξεσηκώθηκε από την Νέα Υόρκη όπου έχει καθιερωθεί από χρόνια τώρα η «ημέρα του μαξιλαροπόλεμου»  που στοχεύει να περάσει μηνύματα κατά της βίας εναντίον των γυναικών και το χάρηκαν όλοι, συμμετέχοντες και θεατές που ασφαλώς το θέαμα τους παρέπεμπε στα παιδικά τους χρόνια και στιγμές αταξίας στο σπίτι. 

Ενδιαφέρον είχε και η ποικιλία των μαξιλαριών που έφεραν από τα σπίτια τους, από απλά μαξιλάρια μέχρι εργόχειρα κεντημένα από γιαγιάδες είδαμε να κρατάει ένα κορίτσι ενώ δεν έλειψαν και άλλα του καναπέ και του σαλονιού επίσης. Επίσης, κάτι το οποίο μπορεί να πέρασε και απαρατήρητο ήταν το περιεχόμενο των μαξιλαριών που σκίστηκαν στη μάχη και πλημμύρισε την πλατεία. Τα περισσότερα ήταν συνθετικά ενώ δεν έλειψαν και κάποια που είχαν πούπουλα – πράγμα που φανερώνει και τις συνήθειες του ύπνου σε ορισμένα σπίτια. 




















Κάτι που έχει ιδιαίτερη σημασία είναι ότι οι πάντες, συμμετέχοντες και θεατές κρατούσαν φωτογραφικές μηχανές ή κινητά τηλέφωνα και φωτογράφιζαν ασταμάτητα το γεγονός, τόσο που μπορούσε να θεωρηθεί ότι διοργανώθηκε επί τούτου ενώ οργανωμένη ήταν επίσης και φωτογράφιση και η βιντεοσκόπηση της «μάχης». Δεν ξέρω κατά πόσο αυτές οι φωτογραφίες θα αποτελέσουν μέρος της μνήμης των συμμετεχόντων νεαρών αλλά όπως και να έχει, νίκες και ήττες έστω και από πούπουλα θα έχουν καιρό να τις θυμούνται ενώ από την πλευρά τους ικανοποιημένοι φαντάζομαι θα έμειναν και οι διοργανωτές καθώς και οι χορηγοί και οι διαφημιζόμενοι μέσω αυτής της μάχης.

ΑΘΗΝΑ, 05042015


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου