Κυριακή 10 Απριλίου 2016

ΑΠΡΙΛΙΑΤΙΚΗ ΜΕΛΑΓΧΟΛΙΑ ΣΤΗΝ ΕΞΟΧΗ



Είναι όμορφος μήνας ο Απρίλης. Η μέρα μεγαλώνει, ζεσταίνει ο καιρός και η ανθοφορία θεμελιώνει την καρποφορία του καλοκαιριού και ενδεχομένως και μια καλή συγκομιδή. Είναι όμορφος παντού, ιδιαίτερα στις εξοχές γύρω από τα χωριά όπου ακόμη υποφώσκουν κάποια από τα παλιά χωράφια των προγόνων τα οποία χρόνο με το χρόνο πνίγονται στα αγριόδεντρα τα οποία ασφυκτικά κυκλώνουν και υποσκελίζουν με τη δύναμή τους τα ελάχιστα ήμερα δέντρα τα οποία επιμένουν να διεκδικούν τον ρόλο τους στον κόσμο πριν και αυτά εξαγριωθούν από την πίεση του δάσους. 

Τους περισσότερους μήνες του χρόνου αυτά δεν διακρίνονται λόγω της ταπείνωσης που υφίστανται διαρκώς από τα άγρια αλλά κατά το διάστημα της ανθοφορίας καταφέρνουν να δηλώσουν με τα λουλούδια τους για λίγες ημέρες την παρουσία τους ανάμεσα στο πυκνό πλήθος των ανταγωνιστών τους. Χωρίς να έχουν δίπλα τους ή σιμά τους τον άνθρωπό που τα φύτεψε ή τα ημέρωσε, τα παρατημένα καρποφόρα των εξοχών αλλά και πολλά που βρίσκονται μέσα στα χωριά προσπαθούν με την ανθοφορία τους να δηλώσουν την ύπαρξή τους και να προκαλέσουν κάποιον να πάει να απομακρύνει από δίπλα τους το φόβο του δάσους και να μπορέσουν κι αυτά να δέσουν και να μεγαλώσουν τον καρπό τους.  

Μοιάζει μάταιο αυτό το παιχνίδι αλλά με τους καιρούς που έρχονται, όλα είναι πιθανά πλέον και δεν αποκλείεται κάποια απ’ αυτά τα παρατημένα καρποφόρα να αποτελέσουν τη μαγιά για την ανάσταση κάθε τόπου.

ΜΕΓΑΛΗ ΚΑΨΗ, 10042016

1 σχόλιο:

  1. Μου αρέσει πολύ ο Απρίλης γιατί είναι ο καιρός που τα καρποφόρα δέντρα – όσα έχουν απομείνει στο χωριό και στις εξοχές- δηλώνουν με την ανθοφορία τους ότι θέλουν να επιτελέσουν το ρόλο τους και προς τούτο, νοερά συμπαρίσταμαι…

    ΑπάντησηΔιαγραφή