Τετάρτη 4 Μαΐου 2016

ΕΚΛΕΚΤΕΣ ΣΥΝΑΝΤΗΣΕΙΣ ΣΤΗ ΜΕΣΑ ΠΑΤΡΙΔΑ


Στο βουνό μας ακολούθησε ο μικρός μαθητής της Β' Γυμνασίου Αποστόλης Β. Παπαδιάς και έμεινε ενθουσιαμένος. Είδε τόσα πράγματα που όχι μόνο το σχολείο δεν φροντίζει να μαθαίνει πλέον τα παιδιά, αλλά ούτε στα φυλλάδια των σχετικών μη κυβερνητικών οργανώσεων που έχουν αναλάβει να "ευαισθητοποιήσουν" τα παιδιά για το περιβάλλον δεν περιέχονται. Μέχρι ένα αγριόγατο είδαμε προχθές στο Κεδριώτικο ρέμα!

Η αρθρογραφία των "Μικρών Πατρίδων" βεβαίως και ξεκίνησε εδώ και πολλά χρόνια από τις σελίδες της "Ελευθεροτυπίας" αλλά τώρα βρήκε τη θέση της στα περιοδικά του "Πήγασου", δηλαδή στο "Έθνος" (EXPLORE NATURE, Σκάφος - Φουσκωτό, Έθνος - Κυνήγι, στα Ταξίδια της κυριακάτικης έκδοσης του 'Εθνους" καθώς και σε πολλές εφημερίδες και περιοδικά της περιφέρειας. Σιγά - σιγά πιστεύω πως θα αναπτυχθεί και στο δίκτυο, ώστε να πάψουν οι δυσκολίες που επιφέρει ο βιοπορισμός και τα περιθώρια που βάζει πάντα το "μέσο" και είναι συνήθως τεχνικά, όπως ο συγκεκριμένος χώρος της σελίδας, ο αριθμός αυτών, ο χρόνος δημοσίευσης κλπ. Πέρα απ' αυτό όμως με αυτά τα "περιθώρια" χάνονται κάποιες λεπτομέρειες σχετικά με τους ανθρώπους και άνοιξα αυτή τη "στήλη" με σκοπό να τους γνωρίσετε κι εσείς. Πρόκειται για μοναδικές προσωπικότητες που ζουν, εργάζονται και ζωντανεύουν ακόμα στη Μέσα Πατρίδα... (Φωτογραφίες Δημήτρης Παπαδιάς).
Καλά, είδαμε τα απελευθερωμένα αλογομούλαρα στο Παλιοκάτουνο, αλλά πως θα βάζαμε υπογραφή σε ένα κείμενο αν δεν ξέραμε για κάποια τουλάχιστον ποιό ήταν το αφεντικό τους κάποτε. Ο Κώστας Μπίστας μας είπε ένα σωρό πράγματα γι' αυτά στην αυλή του Αι - Γιάννη. 
Όποιος βρεθεί στα Κέδρα μη ξεχάσει να περάσει από το καφενείο - ταβέρνα της Σταυρούλας Καραγιάννη, απέναντι από την εκκλησία. Για μας είχε φρέσκο τυρί και τσίπουρο για σας όμως μπορεί να φτιάξει εκτός από υπέροχες νοστιμιές με ντόπια προϊόντα και πλαστό όπως οι γιαγιάδες μας.

Θα ρωτήσετε τι χρειάζεται αυτό το πρόχειρο γεφυράκι στο Κεδριώτικο ρέμα μέσα στο καταχείμωνο. Ο Πάνος Μάνταλος το έφτιαξε για να πηγαίνει στη μοντέρνα καλύβα, όταν δεν μπορεί να ανέβει το αγροτικό και να ταίζει ένα σκυλί που έχει αφήσει εκεί πάνω να μαθαίνει τον τόπο...

ΠΡΟΔΡΟΜΟΣ ΕΥΡΥΤΑΝΙΑΣ, 04052009


Είπαμε δημοσιογραφία και πρέπει να φαίνεται τουλάχιστον το παραδοσιακό μπλοκάκι .Έτσι κάτσαμε προχθές με τον Δημήτρη Μήτρο στον Πλατανιά και μιλήσαμε για μια ώρα περίπου για το κλάδεμα των ελάτων και τη διατροφή των κατσικιών με αυτά. 




Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου