Κυριακή 10 Ιουλίου 2016

ΓΙΑ ΟΜΟΡΦΕΣ ΚΑΙ ΔΡΟΣΕΡΕΣ ΔΙΑΚΟΠΕΣ ΣΤΟ ΒΕΛΟΥΧΙ


Η Λελούδα· ένα ξέφωτο στην κορυφή του σκεπασμένου με πυκνά έλατα λόφου στις πλαγιές του Τυμφρηστού (Βελούχι), ανάμεσα στα χωριά Μεγάλη Κάψη, Μερκάδα και Μαυρίλο  είναι ένα από τα ομορφότερα σημεία της Δυτικής Φθιώτιδας. Εκεί είχε κατασκευαστεί πριν από πολλά χρόνια, από τη δεκαετία του ’60 μάλιστα, ένα ωραίο πετρόκτιστο κτίριο το οποίο προορίζονταν για ορειβατικό καταφύγιο αλλά η οι τοπικές κοινωνίες, καθώς είχαν αλλού το νου τους τότε, το άφησαν να παρακμάσει.












Τα τελευταία χρόνια τη Λελούδα ανέλαβε και με πολλές, λεπτές αισθητικές παρεμβάσεις, ανέστησε και ανέδειξε σε ένα εξαιρετικό χώρο, ο Ηλίας Κιούσης και ο επισκέπτης μπορεί εκεί, αγναντεύοντας τις κορυφές της κεντρική Ρούμελης μέχρι κάτω στη Γκιώνα νότια και τον κάμπο του Σπερχειού ανατολικά και φυσικά τον ουρανό του θεϊκού Τυμφρηστού στα δυτικά, να απολαύσει τον καφέ του ή το φαγητό του. Το «Σαλέ Λελούδα» όπως το ξέρουν όλοι πλέον έχει εξελιχθεί σε ένα σημείο αναφοράς για όλη τη Δυτική Φθιώτιδα αλλά και για την Ευρυτανία και πολύς κόσμος πηγαίνει εκεί για να απολαύσει λίγες όμορφες ώρες σε όλη τη διάρκεια της ημέρας.




Κοντά στο «Σαλέ Λελούδα» βρίσκεται ένα άλλο ονομαστό μέρος του Τυμφρηστού, το Λιβαδάκι όπου εδώ και αρκετά χρόνια λειτούργησε το «Δασικό Χωριό» με ωραία ξύλινα σπιτάκια και όμορφους χώρους αναψυχής και παιχνιδιών και το οποίο αποτελεί το κέντρο για πολλές εξορμήσεις και ωραίους προορισμούς στη φύση της περιοχής. Το καλό νέο ότι ο Ηλίας Κιούσης ανέλαβε από τις αρχές του μήνα και το «Δασικό Χωριό» και με την εμπειρία που έχει από τη λειτουργία της Λελούδας και την άριστη γνώση της περιοχής, υπόσχεται να το εξελίξει σε ένα ενδιαφέρονται χώρο για όλη τη Δυτική Φθιώτιδα προσφέροντας πλέον και ωραία φιλοξενία στο «Δασικό Χωριό» όλες τις ημέρες της εβδομάδας. Για όποιον ενδιαφέρεται μπορεί να απευθυνθεί στο τηλέφωνο 2236031814 και 6973235188.

ΜΕΓΑΛΗ ΚΑΨΗ, 10072016

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου