Δευτέρα 1 Αυγούστου 2016

ΕΝΑ ΒΙΒΛΙΟ ΓΙΑ ΤΑ ΝΑΥΑΓΙΑ ΣΤΙΣ ΑΚΤΕΣ ΤΗΣ ΑΝΔΡΟΥ



Στην Άνδρο έχω πάει κάνα δυο φορές πριν από χρόνια και δεν πρόλαβα να την γνωρίσω όσο θα ήθελα. Το κρατάω κάπως σαν απωθημένο· πιστεύω όμως πως μέσα στο φθινόπωρο θα κάνω το πολυπόθητο ταξίδι στο ωραίο νησί και θα συμπληρώσω τις εντυπώσεις μου για κάποια πράγματα που με ενδιαφέρουν ακόμη.








Μπορεί να μην πηγαίνω λοιπόν στην Άνδρο αλλά μαθαίνω πολλά για το ωραίο αυτό νησί από τις διάφορες δημοσιεύσεις στο διαδίκτυο αλλά και από τις δραστηριότητες του Φιλοπρόοδου Ομίλου «Το Γαύριο», πρόεδρος του οποίου είναι ένας σπουδαίος της τυπογραφικής τέχνης άνθρωπος, ο Γιάννης Μαμάης. Απ’ αυτόν έλαβα προχθές στο γραφείο του στις εκδόσεις «Gutenberg» το πολύ ωραίο βιβλίο «Ναυάγια στις ακτογραμμές της Άνδρου» που έγραψαν οι Κώστας Θωκταρίδης και Άρης Μπιλάλης και εξέδωσε ο προαναφερόμενος όμιλος σε δική του επιμέλεια. Η εισαγωγή στην πολύτιμη αυτή δίγλωση έκδοση για την Άνδρο και για την ελληνική ναυτιλία είναι της Προϊσταμένης της Εφορίας Εναλίων Αρχαιοτήτων Αγγελικής Γ. Σίμωσι, η μετάφραση της Λιάνας Σακκελίου και του William Shultz ενώ φωτογραφίες διέθεσαν οι Νίκος Ρηγούτσος, Στέφανος Γεωργίου, Αρετή Κομνηνού, Νίκος Καρατζάς, Στέλιος Βαλάκης και Φ. Ποντίκης. Στην έκδοση επίσης συνέβαλε με τον τρόπο του και ο εκδότης Γιώργος Δαρδανός, ο οποίος πάντα είναι πηγή έμπνευσης, ευαισθησίας και οδηγός για κάθε μορφή ανδριώτικου πολιτισμού.



Περισσότερες πληροφορίες για το βιβλίο στο Φιλοπρόοδο Όμιλο «Το Γαύριο», Χαλκοκονδύλη 9, Αθήνα. Τηλ. 6944841994, 6944320562.

ΑΘΗΝΑ, 01082016

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου